'Glass' Filmi Çekimleri Kapalı Bir Akıl Hastanesinde Sürecek

26.10.2017 22:36
'Glass' Filmi Çekimleri Kapalı Bir Akıl Hastanesinde Sürecek

Hint asıllı Amerikalı yönetmen M. Night Shyamalan’ın Unbreakable (2000) ve Split (2016) yapımlarının devam halkası olan Glass filminin çekimlerine Pennsylvania eyaletindeki kapalı bir akıl hastanesinde devam edilecek. 

1912’de inşa edilip 2010 yılına kadar hizmet veren Allentown Eyalet Hastanesi, yaklaşık bir asır boyunca binlerce akıl hastasına tedavi imkanı sunması ve ev sahipliği yapmasıyla ünlü. 7 yıldır koridorları bomboş olan gizemli binayı filmin oyuncularının ve set ekibinin Pazartesi günü doldurması planlanıyor. Merakla beklenen filmin çekimlerine bu ayın başlarında Philadelphia eyaletinin değişik yerlerinde başlanmıştı. Hastanedeki çekimlerin birkaç hafta süreceği belirtiliyor.

17 yıl önce Shyamalan’ın Unbreakable filminde oynayan Spencer Treat Clark ve Charlayne Woodard, ünlü yönetmenin yeni filminde de rollerini tekrarlayacak. Shyamalan 'evreninde' boy gösteren aktörler Bruce Willis ve Samuel L. Jackson da Glass’ta yer alacak.

Büyük ilgi gören Split filmindeki oyunculuğu ile dikkat çeken aktör James McAvoy’u yine 'çok kişilikli' Kevin Wendell Crumb karakteriyle göreceğiz. Bruce Willis de süper güçleri olan güvenlik görevlisi David Dunn rolüne geri dönecek. 

Filmde, David Dunn karakteri, Crumb’ın 'The Beast' (canavar) kişiliğini farklı karşılaşmalarla takip ederken, Samuel L. Jackson’ın hayat verdiği Elijah Price (Mr. Glass)’ı ise iki erkeğin sırlarını bilen bir orkestratör olarak bulacağız. Glass, 18 Ocak 2019’da sinemaseverlerle buluşacak.

  • Allentown Eyalet Hastanesi