Türk Filmleri Güney Kore’de

29.10.2017 13:55
Türk Filmleri Güney Kore’de

Türk sinemasının önemli filmleri, Güney Koreli sinemaseverlerle buluştu.  

Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, diplomatik ilişkilerin 60. yılında Türkiye - Güney Kore Karşılıklı Kültür Yılı etkinlikleri kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığınca başkent Seul’de düzenlenen Türk Filmleri Festivali 29 Ekim’de (bugün) sona eriyor. 

Festivalde Türkiye’nin 2017 Oscar aday adayı olan Ayla filminin özel gösterimi de izleyicilerin beğenisine sunuldu. Güney Kore ile Türkiye’nin ortak tarihinde yer alan Kore Savaşında yaşanan hüzünlü ve gerçek bir hikayeyi anlatan filmin gösterimine, filmin yapımcısı Mustafa Uslu, yönetmeni Can Ulkay, oyuncular ve yaşam öyküsü filme konu olan Kim Eunja da (Ayla) katıldı.

Festival kapsamında ayrıca Türk sinemasının önemli filmleri arasında yer alan Kış Uykusu, Koca Dünya, Kalandar Soğuğu, Dağ 2, Aşk Tesadüfleri Sever ve Unutursam Fısılda gibi bazı filmler de Güney Koreli sanatseverlere sunuldu. Etkinlik süresince Türk Sinema tarihinin başyapıtlarının ve seçkin örneklerinin afişlerinin yer aldığı bir sergi de meraklılarıyla buluşturuldu.