Stephen King'in 'Hayvan Mezarlığı' Yeniden Sinemaya Uyarlanıyor

31.10.2017 14:30
Stephen King'in 'Hayvan Mezarlığı' Yeniden Sinemaya Uyarlanıyor

Usta korku yazarı Stephen King'in en ünlü eserlerinden olan 1983 basımı Pet Sematary (Hayvan Mezarlığı)'nın yeniden beyaz perdeye uyarlanması çalışmaları başladı. 

Paramount Pictures yapımcılığındaki filmin yönetmenliğini, 2014'te vizyona giren korku filmi Starry Eyes (Şeytanın Gözleri)'nden hatırladığımız Dennis Widmyer ve Kevin Kolsch ikilisi üstleniyor. 1989 yılında çekilen ilk Pet Sematary filminde yönetmenlik koltuğuna Mary Lambert oturmuş, 1992 yılında da bir devam filmi gösterime girmişti. 

Filmin hikayesi, daha önce yaşadıkları bir travma sebebiyle evlerini değiştirip bir hayvan mezarlığının tam yanına taşınan Creed ailesinin trajedisini ele alıyor. Bu mezarlık, aslında yeniden canlanma gücü olan gizemli yerlilerin gömülü olduğu toprakları barındırıyor. Mezarlık, Creed ailesine adeta cehennemi yaşatıyor. 

Senaryosunu Jeff Buhler'ın yazacağı filmin yapımcıları ise Lorenzo di Bonaventura, Mark Vahradian, Steven Schneider ve Alexandra Loewy'den oluşuyor. Oyuncu kadrosunun ve resmi gösterim tarihinin önümüzdeki haftalarda açıklanması bekleniyor.