Mark Strong Yine Bir Kötü Karakteri Oynayacak

03.11.2017 14:08
Mark Strong Yine Bir Kötü Karakteri Oynayacak

İngiliz aktör Mark Strong, DC Comics evreni çizgi romanlarındaki süper kahramanlardan Shazam’in solo filminde Doktor Sivana rolüyle izleyicilerin karşısına çıkacak. 

54 yaşındaki usta oyuncu, beyaz perdedeki çizgi roman uyarlamalarına yabancı değil. 2011 yapımı DC filmi Green Lantern’de de villain (filmin kötü karakteri) olan Sinestro’ya hayat vermişti. Strong’u Sherlock Holmes, Kick-Ass ve Stardust gibi filmlerde de 'kötü adam' olarak görmüştük. 

Mark Strong’un canlandıracağı Doktor Sivana, çizgi romanlarda Shazam’in ezeli düşmanlarından biri olarak yansıtılıyor. Bill Parker ve C.C. Beck tarafından ilk kez 1940 yılında çizilen karakter, Billy Batson / Shazam ve ailesine tehdit olarak boy gösteren çılgın bir bilim adamı olarak ortaya çıkmıştı.

New Line’ın yapımcılığındaki Shazam! filminin yönetmenlik koltuğunda David F. Sandberg oturuyor. Senaryosunu Henry Gayden ve Darren Lemke’nin yazdığı filmde başyapımcılığı Peter Safran üstleniyor. 37 yaşındaki aktör Zachary Levi'nin başrolde Shazam karakterini oynayacağı film, 5 Nisan 2019’da vizyona girecek.