Umberto Eco Klasiği 'Gülün Adı' Dizi Oluyor

03.11.2017 19:40
Umberto Eco Klasiği 'Gülün Adı' Dizi Oluyor

İtalyan yazar Umberto Eco’nun 1980 basımı The Name of The Rose (Gülün Adı) adlı muhteşem romanı, sekiz bölümden oluşan bir mini diziye uyarlanacak. 

Alman ve İtalyan medya şirketlerinin ortaklığında 30 milyon dolar bütçeyle hayata geçirilecek olan projenin başrolleri için usta aktörler John Turturro ve Rupert Everett ile anlaşıldı. Turturo, Baskervilleli William karakterine; Everett ise Bernardo Gui’ye hayat verecek. 

Senaryosunu Andrea Porporati, Nigel Williams ve Giacomo Battiato’nun kaleme aldığı dizinin görüntü yönetmeni John Conroy olacak. 1327 yılında geçen hikayede, İtalya’da bir manastırda işlenen cinayet, saygın ve bilgili bir Fransisken olan Baskerwilleli William’ın olayı araştırmak üzere imparator tarafından görevlendirilmesi ve yaşanan olaylar, tarihi bir polisiye türünde yansıtılacak. 

Gülün Adı, 1986 yılında yönetmen Jean-Jacques Annaud imzasıyla sinemaya da uyarlanmış, filmin başrollerini Sean Connery ve Christian Slater oynamıştı. Çekimleri önümüzdeki Ocak ayında Roma’da başlayacak olan dizinin 2019’un ilk çeyreğinde yayınlanması bekleniyor.