Disney ve 20th Century Fox Anlaşamadı!

07.11.2017 17:39
Disney ve 20th Century Fox Anlaşamadı!

Dünyanın en büyük eğlence ve medya şirketlerinden The Walt Disney Company’nin bir süredir 20th Century Fox’u satın almak için yaptığı pazarlıklar bugün başarısızlıkla sonuçlandı. 

Disney’in Fox‘un film ve televizyon bölümlerini satın almak için girişimde bulunduğu, ancak ne kadar paranın el değiştireceği konusunda yaşanan anlaşmazlık yüzünden görüşmelerin ‘şimdilik’ ertelendiği belirtiliyor. 

Eğer Walt Disney, söz konusu satın almayı gerçekleştirseydi, Fantastic Four, X-Men, Alien, Predator ve Avatar gibi filmlerinin haklarına da sahip olacaktı. Disney’in Marvel Sinematik Evreni kahramanları, Fox’un X-Men karakterleriyle bir araya gelebilecek ve aynı filmlerde boy gösterebileceklerdi. 

Anlaşma sağlanamaması, bu kurgusal karakterlerin haklarının farklı yapım şirketlerinde olmaya devam ettiği ve birleşme hayalinin bir başka bahara kaldığı anlamına geliyor. Marvel çizgi romanlarında gördüğümüz Hulk ve Wolverine’nin ünlü kapışmalarını bir süre daha beyaz perdede izleyemeyeceğiz. 

1990'larda maddi kriz yaşayan Marvel Comics, 1994'te X-Men'in kullanım haklarını 20th Century Fox'a satmıştı. Aynı şekilde Hulk'un hakları Universal'a, Örümcek Adam da Sony'ye verilmişti. Aradan geçen yıllar içinde Hulk ve Örümcek Adam'ın film haklarına yeniden kavuşan Marvel, X-Men konusunda ise henüz başarılı olamadı.

Fox, son 17 yılda 10 tane filmini çektiği ve yeni projeler hazırladığı 'altın yumurtlayan tavuk' niteliğindeki X-Men'i kolay kolay teslim edecek gibi görünmüyor.