Weinstein, Kadınların Peşine Ajan Takıyor

07.11.2017 21:24
Weinstein, Kadınların Peşine Ajan Takıyor

Skandalların merkezindeki Amerikalı yapımcı Harvey Weinstein'ın kendisini taciz ve tecavüzle suçlayan kadınları ajan tutarak takip ettirdiği iddia edildi. 

Weinstein’ın hakkındaki iddiaları örtbas etmek için istihbarat şirketleri Black Cube ve Kroll'dan iki özel ajan tuttuğu, Black Cube’da Mossad'ın da dahil olduğu eski İsrailli istihbarat üyelerinin bulunduğu öne sürülüyor. 

Kendilerini kadın hakları savunucuları olarak tanıtan ajanların, iddiaların sahibi kadınlarla buluşarak ağızlarından laf almaya çalıştığı, böylece kadınların Weinstein'ı kamuoyu önünde suçlamadan önce iddiaların önünü tıkamak istedikleri belirtiliyor. 

Black Cube şirketi yetkilileri ise kanunlara ve yüksek etik standartlara uymayı sürdürdüklerini bildirerek iddiaları reddetti. Yetkililer, Weinstein'la çalışıp çalışmadıklarıyla ilgili olarak ise sessiz kalmayı tercih etti.

Bu arada, Emmy ödüllerini düzenleyen Uluslararası Televizyon Sanatları ve Bilimleri Akademisi, Weinstein'in akademiden kovulması ve hayatı boyunca men edilmesi yönünde karar alındığını açıkladı. Ünlü yapımcıyı suçlayan kadınların sayısı da 50'yi aştı. Weinstein ise tüm taciz ve tecavüz iddialarını reddediyor.