Popüler Oyun ‘Metal Gear Solid’in Filmi Yolda

09.11.2017 11:18
Popüler Oyun ‘Metal Gear Solid’in Filmi Yolda

İlki Konami tarafından 1987’de yapılan ve günümüze kadar farklı platformlarda toplam 24 tane devam serisi yayınlanan aksiyon – macera türündeki ikonik bilgisayar oyunu Metal Gear Solid, yeniden beyaz perdeye uyarlanıyor. 

2011’de gündeme gelen ama çeşitli sebeplerle ertelenen Sony Pictures yapımcılığındaki filmin senaryosunu 2015 yapımı Jurassic World’den hatırladığımız Derek Connolly yazıyor. Yönetmenlik koltuğunda ise en son Kong: Skull Island’ı (2017) çeken Jordan Vogt-Roberts oturuyor. Connolly ve Vogt-Roberts bu filmde de birlikte çalışmışlardı. 

Japon oyun tasarımcısı ve senarist Hideo Kojima’nın yapımını üstlendiği Metal Gear oyunları, geçtiğimiz 30 yıl içinde dünya çapında büyük bir hayran kitlesi oluşturdu. Sony Pictures’ın film projesine büyük önem verdiği ve daha önce başarısız olmuş uyarlamaları gölgede bırakmak istediği belirtiliyor. 

Serinin baş kahramanı Solid Snake karakterini kimin canlandıracağı, çekimlerin ne zaman başlayacağı ve gösterim tarihi konusunda ise henüz net bir bilgi yok. Filmin, 1998 yapımı oyunu temel alacağı da gelen haberler arasında.