Tatil Kitabı 12 Eylül’de Sinemalarda

10.09.2008 12:29
Tatil Kitabı 12 Eylül’de Sinemalarda

Seyfi Teoman ve Bulut Film’in ilk uzun metrajlı filmi Tatil Kitabı ,12 Eylül 2008 Cuma günü sinemaseverlerle buluşuyor. Tiglon’un dağıtımıyla 6 kopya ile vizyona girecek film öncelikle İstanbul’da, hemen ardından da İzmir, Ankara ve Anadolu’da yer alan diğer şehirlerde izleyicilerle buluşacak.

Filmin yurtdışı galası Şubat ayında Berlin Film Festivali’nde, Türkiye galası ise Nisan ayında 27. Uluslararası İstanbul Film Festivali’nde gerçekleştirilmişti. İstanbul Film Festivali’nde Ulusal Yarışma bölümünde ‘En İyi Türk Filmi’ ve Uluslararası Film Eleştirmenleri Birliği tarafından verilen FIPRESCI ödüllerini alan Tatil Kitabı, bugüne kadarki yurtdışı festival yolculuğunda İtalya’da Taormina Film Festivali, Slovakya’da Art Film Festivali ve Sırbistan’da Palic Avrupa Filmleri Festivali’nden ödüller kazandı. Son olarak, 21 Ağustos–1 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Montreal Film Festivali’nde İlk Filmler Yarışması’nda Bronz Zenith Ödülü’ne layık görüldü.

Yapımcılığını Bulut Film adına Yamaç Okur ve Nadir Öperli’nin üstlendiği filmin başrolünde, ünlü tiyatro ve sinema oyuncusu Taner Birsel yer alıyor. Birsel’e, Silifke’de yaşayan amatör iki isim Tayfun Günay ve Osman İnan ile yarı amatör oyuncular Harun Özüağ ve Ayten Tökün eşlik ediyor. Ayrıca, Rıza filmiyle de tanınan Rıza Akın da konuk oyuncu olarak filmde rol alıyor.