Mad Max: Fury Road’un devamı gelecek mi?

13.11.2017 16:56
Mad Max: Fury Road’un devamı gelecek mi?

Tom Hardy ve Charlize Theron’un başrollerini paylaştığı 2015 yapımı Mad Max: Fury Road, hem finansal olarak hem de beklentileri karşılaması açısından kritik bir başarıydı. Ancak devam filmi projesini riske atan yeni bir durum söz konusu. 

Şimdiye kadar çekilmiş dört Mad Max filminin de yönetmenliğini yapan, serinin yaratıcısı George Miller, altı Oscar ödüllü Fury Road’daki alacaklarının ödenmediği gerekçesiyle Warner Bros.’u Avustralya’da dava etmiş bulunuyor. 

150 milyon dolar bütçeyle çekilen film, küresel çapta 378,9 milyon dolar gişe hasılatı elde etmişti. 72 yaşındaki Miller’ın Doug Mitchell ile birlikte sahibi olduğu yapım şirketi, Warner Bros’un yanlış hesaplamalar yaparak kendilerine ödemesi gereken bonusları es geçtiğini iddia ediyor. Mahkemenin ne yönde sonuçlanacağı belirlene kadar yeni bir Mad Max filminin gündeme gelip gelmeyeceği belirsiz.

Mad Max: Fury Road'un başarısı üzerine Miller'ın elinde devam halkaları için en az iki farklı senaryo bulunduğu ve 2015'te çekimler için oldukça hevesli olduğu haberleri geliyordu. 

Bununla birlikte, yönetmen Miller geçtiğimiz yıl yaptığı bir açıklamada kendisinin artık Mad Max filmi yapmayacağının işaretlerini verdi: “Durmak bilmeyen yağmurlar başladığında Avustralya'da kırmızı toprak düzlüklerinde çekimlerim vardı. 18 ay boyunca beklememiz gerekti ve ABD'ye her dönüşümüz 27 saat sürüyordu. Bu Mad Max filmlerini çekmek bir ömür sürüyor. Artık yapmayacağım.” 

Miller’ın fikrini değiştirebilecek bir gelişme yaşanacak mı ya da seri başka bir yönetmen ve stüdyonun elinde yeniden beyaz perdedeki yerini alacak mı, zamanla göreceğiz.