Jeremy Irons: Yeşil perdeli çekimler çok bıktırıcı ve can sıkıcı

16.11.2017 16:59
Jeremy Irons: Yeşil perdeli çekimler çok bıktırıcı ve can sıkıcı

DC Comics çizgi romanlarının popüler kahramanlarını bir araya getiren Justice League (Adalet Birliği) filminde Alfred Pennyworth karakterini canlandıran usta oyuncu Jeremy Irons, yeşil perdeli çekimlerin bir aktör için çok bıktırıcı ve can sıkıcı olduğunu söyledi. 

Katıldığı bir televizyon programında, özel efektlerin yer aldığı sahnelerde kullanılan yeşil perdeden hoşlanmadığını dile getiren 69 yaşındaki oyuncu, “Yeşil perde önünde dev bir kostüm giymek zorunda kalmadığım için çok mutluyum. Alfred hakkındaki en muazzam şey, asla yeşil perdeye inanmaması. Muhteşem, olağanüstü görsel efektler ekleniyor olabilir ancak bu filmde böyle sahnelerim az olduğu için seviniyorum” diye konuştu. 

Justice League’in çekimlerini yaz aylarında yaptıklarını hatırlatan Irons, “Dev bir kostüm giymediğim için şanslı hissediyorum. Ben Affleck (Batman)’in serin tutulabilmesi için çekim aralarında kostümünün içine ince borularla soğuk su pompalanıyordu” ifadelerini kullandı.

En son teknolojilerden birisi olan yeşil perde tekniği sayesinde çekimlerin yapıldığı setin arka planı değiştirilebiliyor ve istenilen yeni arka plan montajlanabiliyor. Perde renginin yeşil olmasının sebebi ise yeşilin en düşük ton olması, ışığı en iyi şekilde emebilmesi ve insan tenine zıt bir renk olması. Justice League yarın (17 Kasım)'da vizyona giriyor.