Doğu Ekspresinde Cinayet’in devam filmi çekilecek

21.11.2017 11:44
Doğu Ekspresinde Cinayet’in devam filmi çekilecek

İngiliz polisiye yazarı Agatha Christie’nin beyaz perdeye uyarlanan en ünlü eserlerinden Murder on the Orient Express (Doğu Ekspresinde Cinayet)’in devamı niteliğindeki ‘Death on the Nile’ (Nil’de Ölüm) kitabı da film olacak. 

20th Century Fox’un yapımcılığındaki filmde 5 kez Oscar adaylığı bulunan aktör Kenneth Branagh, dedektif Hercule Poirot karakterine geri dönecek. Branagh’ın ilk filmde olduğu gibi yönetmenliği de üstleneceği Nil’de Ölüm’ün senaryosunu Michael Green kaleme alıyor. 

Agatha Christie’nin 1937’de yayınlanan Nil’de Ölüm adlı romanında, dedektif Poirot bu kez Mısır’da Nil nehrinde yol alan S.S.Karnak gemisinde karşımıza çıkıyor. Zengin bir mirasyedi olan Linnet Ridgeway’in gezi sırasında öldürülmesiyle Poirot devreye giriyor ve gemi limana yanaşmadan önce cinayeti çözmeye çalışıyor. 

Roman, ilk kez 1978 yılında yönetmen John Guillermin'in Nil’de Ölüm adlı filmi ile sinemaya uyarlanmıştı. Branagh’ın yeniden ele alacağı projenin oyuncu kadrosu ve vizyon tarihi henüz netleşmedi. 10 Kasım’da gösterime giren 50 milyon dolar bütçeli Doğu Ekspresinde Cinayet filmi ise bugüne kadar 150 milyon dolar gişe hasılatı elde etti.