Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali başlıyor

21.11.2017 21:02
Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali başlıyor

Küresel sorunlara dikkat çeken 10. Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali (SYFF), bu yıl 22 - 26 Kasım tarihlerinde 10 şehirde eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek. 

Karmaşık küresel sorunları ve bu sorunlara yerel ölçekte çözüm üretmeye çalışanların ilham verici hikayelerini anlatan kısa ve uzun metraj belgesellerden oluşan SYFF 2017 seçkisindeki İran, Kanada, Hollanda, Kongo, Fransa, Rusya, Türkiye, Hindistan, İspanya, İsrail, Filistin ve İngiltere yapımı filmler ücretsiz olarak izleyiciyle buluşacak. 

SYFF kapsamında toplam 22 film, Antalya, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kırklareli, Manisa ve Mersin’de sanatseverlerin beğenisine sunulacak. 

Festival yetkililerinden yapılan açıklamada, “Değişimin mümkün olduğunu kanıtlayan hikayeleri tüm dünyayla paylaşmak amacıyla tutkulu yönetmenler tarafından çekilen bu belgeseller normalleştirdiklerimize farklı açılardan bakmamızı sağlıyor; bizi kendimize getiriyor, umudu canlı tutuyor ve harekete davet ediyor: Yeni bir yaşam kültürü yaratabiliriz” denildi. 

Program detaylarına SYFF’nin resmi internet sitesinden ulaşılabilecek.