Game of Thrones bölümlerini İranlı bir hacker sızdırmış

22.11.2017 10:51
Game of Thrones bölümlerini İranlı bir hacker sızdırmış

Popüler fantastik kurgu dizisi Game of Thrones’un yayınlanmamış bölümlerini ve senaryolarını çalarak 6 milyon dolar fidye isteyen kişinin İran’da yaşayan Behzad Mesri adlı bir kişi olduğu ortaya çıktı. 

New York Güney Mahkemesi Savcılık Bürosundan yapılan açıklamaya göre, ‘Skote Vahshat’ takma adıyla bilinen Mesri, geçtiğimiz Mayıs – Ağustos ayları arasında HBO'nun sistemine korsan saldırı düzenleyerek içlerinde Game of Thrones dizisinin de bulunduğu bazı yapımların henüz yayınlanmamış bölümlerini ve senaryolarını çaldı. 

Tehlikeli bir hacker olarak nitelenen Mesri'nin, HBO'un Ballers, Curb Your Enthusiasm ve The Deuce adlı yapımlarının da materyallerini çaldığı, bunun karşılığında HBO'dan fidye olarak 6 milyon dolar değerinde Bitcoin talep ettiği belirtildi. 

Soruşturmayı yürüten savcı Joon Kim, “Mesri artık İran dışına tutuklanma korkusu olmadan seyahat edemeyecek. Klavyenin arkasında yüzlerinin gizlendiğini düşünüyorlar ancak en sonunda onlar için de kış gelecektir” dedi. Behzad Mesri hakkında İranlı makamlardan bir açıklama yapılmadı. 

  • İranlı sanal korsan Behzad Mesri