Avatar 2’yi zahmetli su altı çekimleri geciktirmiş

22.11.2017 13:51
Avatar 2’yi zahmetli su altı çekimleri geciktirmiş

Avatar 2'de izleyicilerin karşısına çıkacak olan Pandora gezegeninin olağanüstü su altı sahnelerinin çekimlerinde birçok zorlukla karşılaşıldığı ve yönetmen James Cameron’ın sonunda çözüm üretmeyi başardığı öğrenildi. 

Şu sıralarda Avatar 2 ve 3’ün prodüksiyon sürecinin başında olan Cameron, daha önce denenmemiş bir ‘motion capture’ (hareket yakalama – mo cap) sistemini denediklerini ve sorunların üstesinden geldiklerini söyledi. Usta yönetmen, süreci şöyle açıkladı: 

“Optik tabana dayanan birçok mo cap tekniği, yüzlerce kamera ile fotoğraflanan işaretler kullanıyor. Problem suyun altı değil, hava ve su arası yüzey bir ayna gibi. Hareket halindeki ara yüzey, işaretlerin takibini zorlaştırıyor. Bir savaş uçağının radarları yanıltmak için alüminyum parçacıklar fırlatması gibi, birçok yanlış hedef ortaya çıkıyor. İşin içinde su varsa işler 10 kat zorlaşıyor. Birçok test yaptık, beyin fırtınaları oldu ve bunu çözmemiz yaklaşık 1,5 yıl sürdü.” 

Çok sayıdaki denemelerinin ardından ilk kez 14 Kasım’da tekniklerinin kusursuz olduğunu söyleyen Cameron, “7 çocuk oyuncumuzla tüm su altı sahnelerini çektik. Eğitimleri 6 ay sürdü. Artık 2 ila 4 dakika arasında nefeslerini tutabiliyorlar. Mükemmel bir şekilde nefeslerini ayarlayabiliyorlar, bu çekimleri dalgıç malzemeleriyle yapamazdık. Müthiş bir performans elde ettik, adeta su altı çekiminin şifresini çözdük” dedi. 

James Cameron’ın yönetmenlik koltuğuna oturduğu Avatar 2, 18 Aralık 2020’de gösterime girecek.