Gişede bekleneni veremeyen Blade Runner 2049’un yönetmeni konuştu

22.11.2017 16:26
Gişede bekleneni veremeyen Blade Runner 2049’un yönetmeni konuştu

İlki 1982’de çekilen Blade Runner’ın 6 Ekim’de vizyona giren iddialı devam halkası, 185 milyon dolar bütçeli Blade Runner 2049, küresel çapta 252 milyon dolar hasılat elde ederek hayal kırıklığı yarattı.  

Filmin Kanadalı yönetmeni Denis Villeneuve, geçtiğimiz hafta kendisiyle yapılan bir röportajda, filmin dünya basınındaki olumlu yorumlara rağmen sinema seyircisinde beklenen karşılığı bulamamasına yönelik şunları söyledi: 

“Halen bunu sindirmeye çalışıyorum. Eleştirmenlerden en iyi yorumları aldık, hiçbir filmin bu derece kabul gördüğünü bilmiyorum. Bununla birlikte ABD’deki gişe rakamları bir hayalkırıklığıydı, kabul ediyorum. Bunlar çok pahalı filmler. Hala tonlarca para kazanabilir ama yeterli değil. Sanırım belki de insanlar Blade Runner evrenine yeterince aşina değillerdi. Bir de filmin 2 saat 44 dakikalık uzunluğu da var. Bilmiyorum, bu benim için bir gizem. Ben filmler yaparım, onları satmam.” 

50 yaşındaki başarılı yönetmen, "İlk klasik filmin hayranları benim çektiğim yapımı da beğendiler, bu benim için bütün dünyadaki izleyiciler demek" ifadelerini de kullandı. Yönetmenliğini Ridley Scott’ın yaptığı kült film Blade Runner da benzer bir akıbetle karşılaşmış ve gişe hasılatı bekleneni verememişti.