X-Men filmi Gambit’in çekimleri Şubat’ta başlıyor

24.11.2017 20:07
X-Men filmi Gambit’in çekimleri Şubat’ta başlıyor

Marvel Comics çizgi romanlarında en çok sevilen X-Men karakterlerinden biri olan Gambit’in çekimlerine 2018'in Şubat ayında başlanacağı belirtiliyor. 

20th Century Fox, daha önce Amerikalı aktör Channing Tatum’un en 'havalı' mutantlardan biri olarak nitelendirilen Remy Etienne LeBeau (Gambit)’i canlandıracağı filmin 14 Şubat 2019’da gösterime gireceğini duyurmuştu. New Orleans’taki prodüksiyon sürecinin 5 ay süreceği kaydediliyor. Büyük beğeni toplayan Logan da aynı bölgede çekilmişti.  

Uzun yıllardır ertelenen projede yönetmenlik koltuğuna Gore Verbinski'nin oturacağı kesinleşti. Yapımcılığını Channing Tatum, Reid Carolin, Simon Kinberg ve Lauren Shuler Donner’ın üstleneceği filmin senaryosunu ise Josh Zetumer yazdı. Tatum’un yanı sıra 35 yaşındaki Amerikalı aktris Lizzy Caplan da oyuncu kadrosuna dahil oldu.

Chris Claremont ve Jim Lee’nin ilk kez 1990’da Marvel için çizdiği bu X-Men karakteri, aslında 2009 yapımı X-Men Origins: Wolverine filminde Taylor Kitsch tarafından çok kısa süreliğine canlandırılmıştı. Ancak Marvel hayranları bununla tatmin olmadı ve her zaman ayrı bir film çekilmesi gerektiği tartışıldı. 

Çizgi romanlarda kırmızı gözleriyle dikkat çeken, karizmatik ve havai bir karakter olan Gambit, biyo-kinetik enerjiyi kullanıp kontrol edebilme gücüne sahip. Karanlık bir geçmişi olan karakter, her şeyi geride bırakıp X-Men'e katılır ve Rogue ile büyük ama dramatik bir aşk yaşar.