Koçyiğit: Şiddet sahnesine tepki gösterip kanalı kapatın

25.11.2017 14:02
Koçyiğit: Şiddet sahnesine tepki gösterip kanalı kapatın

Ünlü sanatçı Hülya Koçyiğit, dizi ve filmlerde gittikçe artan şiddet sahnelerine seyircinin anında tepki göstermesi gerektiğini söyledi.  

Bağcılar Belediyesi tarafından düzenlenen, kadına karşı şiddetle mücadeleye yönelik bir panelde açıklamalarda bulunan 69 yaşındaki usta oyuncu, “Seyirci reaksiyon gösterecek, izlemeyecek. İlk yapacağımız şey o kanalı kapatmak olmalı. Zaten reyting düşer sonra o film yayından kalkar ve toplum şiddeti gösteren o yayından kurtulmuş olur” dedi.

Koçyiğit, “Yayınlarda bizim kültürümüze ahlakımıza geleceğimize arzu etmediğimiz bir eğilim varsa burada toplum olarak reaksiyon göstermeliyiz. Ama biz beğendiğimiz yakışıklı veya güzel oyuncu oynuyor diye seyredersek şuur altında şiddeti de benimsemeye başlıyoruz. Bu kadar şiddeti seyredince artık şiddet doğal gelmeye başlıyor” ifadelerini kullandı. 

Kadına şiddetin sadece tabanca veya bıçakla olmayacağını vurgulayan sanatçı, “Sözle tacizle ve elle dokunarak da olur. Kadın değerli bir varlık. Onun bir onuru var. Onun onuruna haysiyetine izni olmadan kimse müdahale edemez. Önce vatandaş olarak sonra toplum olarak sesimizi çıkarmalıyız. En ağır cezayı almasını sağlamalıyız. Toplum olarak şiddete karşı gelmeliyiz” diye konuştu.