Avatar 2 ve 3 gişede başarılı olmazsa 4 ve 5 çekilmeyecek

28.11.2017 15:43
Avatar 2 ve 3 gişede başarılı olmazsa 4 ve 5 çekilmeyecek

İlki 2009’da vizyona giren Avatar’ın ve yapım aşamasındaki devam filmlerinin usta yönetmeni James Cameron, 4. ve 5. filmlerin akıbetinin 2. ve 3. yapımların başarısına bağlı olduğunu söyledi. 

Kendisiyle yapılan bir röportajda açıklamalarda bulunan 63 yaşındaki Kanadalı yönetmen, “Hadi gerçekle yüzleşelim. Eğer Avatar 2 ve 3, yeteri kadar para getirmezse 4 ve 5 hayata geçmeyecek. Hepsinin kendilerine özgü hikayeleri var. 5 filmlik büyük bir öykü gibi olabilir ama Yüzüklerin Efendisi üçlemesinden farklı bir şekilde, kendi içlerinde bağımsızlıkları var. Sonuna kadar gitmeme seçeneğimiz var” dedi. 

Geçtiğimiz haftalarda çıkan haberlere göre, 20th Century Fox’un gişe rekorları kıran Avatar’ın 4 devam filmi için toplam 1 milyar dolarlık bütçe ayırdığı belirtilmişti.

İlk devam halkası olan Avatar 2, 18 Aralık 2020’de gösterime girecek. James Cameron, geçtiğimiz günlerde verdiği başka bir demeçte, Pandora gezegeninin olağanüstü su altı sahnelerinin çekimlerinde birçok zorlukla karşılaşıldığı için devam filminin geciktiğini söylemişti.