Vizyondaki filmlerde bu hafta (1 Aralık 2017)

01.12.2017 10:15

1 Aralık 2017 haftasında Türkiye'deki sinema salonlarında 4'ü yerli 8 film vizyona girdi. 

Kendisine verilen son işi sırasında öldürülen kiralık katil Travis’in (Ethan Hawke) 24 saat sürecek olan bir görev için gizemli bir şekilde diriltildiği ve intikam peşinde koştuğu gerilim - aksiyon türündeki Yarını Yok, bu hafta gösterime giren filmler arasında. John Wick’in yapımcılarının imza attığı filmin yönetmeni ise Brian Smrz.

Çok takıntılı bir adam olan Fikret (Engin Günaydın) ve müzikhol vokalisti Solmaz (Demet Evgar)’ın yıllar süren evliliklerini bitirmelerinin ardından aynı gün tanışıp yaşadıkları komik olayların anlatıldığı, senaryosunu Gülse Birsel'in kaleme aldığı ve yönetmenliğini ise Ozan Açıktan'ın üstlendiği komedi türündeki Aile Arasında, haftanın önemli yerli filmlerinden biri.

Ölümden sonrasına saplantılı hale gelen ve ölümün ardından yaşamın devam edip etmediğini öğrenmeye kararlı 5 tıp öğrencisinin tehlikeli bir deneye girişip doğaüstü varlıkların dikkatini çekmeleriyle yaşadıkları olayları anlatan gerilim – bilimkurgu türündeki Çizgi Ötesi, vizyona giren filmler arasındaki yerini aldı.

Macaristan sınırında güvenlik güçlerince vurulan Suriyeli kaçak bir göçmenin yaşadığı fantastik deneyim ile kendisinin, bir doktorun ve polisin hayatını tamamen değiştirmesinin konu edildiği dram türündeki ilginç yapım Jüpiter’in Uydusu, yine bu hafta gösterime giren filmler arasında.

İstanbul’da ailesiyle yaşarken geçirdiği kalıtsal bir hastalık sonucu kendisini Bosna Hersek'te bulan bir adamın, geçmişinde kalmış, hiç bilmediği bazı sırlarla bu ülkeye bağlı olduğunu keşfetmesinin ve 90’lı yıllara kadar uzanan bir yolculuğa çıkmasının anlatıldığı Geçmişteki Sır, bu haftanın yerli filmlerinden birisi olarak dikkat çekiyor.

Boşanmasının ardından İstanbul'dan ailesinin yanına, İzmir'e dönen Selim (Ulaş Tuna Astepe), şehrin sokaklarını arşınlamaya başlamıştır. Ancak bu esnada körfezde gerçekleşen kaza ve şehrin her yerini kaplayan kokunun Selim'in hayatında farklı etkileri olacaktır. Emre Yeksan'ın ilk uzun metrajlı filmi Körfez, diğer filmlerle birlikte salonlardaki yerini aldı.

Vida kadar küçük, sevimli, bozuk elektronik eşyaları tamir edebilen ve sadece çocuklar tarafından görülebilen ‘tamircik’ (fixies) adlı yaratıkların konu edildiği Rus yapımı Tamircikler: Gizli Görev, bu haftanın animasyon filmi olarak salonlardaki yerini aldı.

Türkiye’nin ücra ve küçük bir köyünde, teknolojiden uzak ve sakin bir hayat süren kendi hallerindeki insanların, köye bir anda gelen beklenmedik bir haberle yaşadıkları olayları anlatan Aşka Geldik, Türkiye – Azerbaycan ortak yapımı bir komedi filmi olarak gösterime girdi.