New York’tan Kaçış’ın senaryosu tamamlandı

04.12.2017 19:21
New York’tan Kaçış’ın senaryosu tamamlandı

Yönetmen John Carpenter imzalı 1981 yapımı distopik aksiyon – bilimkurgu klasiği Escape from New York (New York’tan Kaçış) filminin yeniden çekileceği ve senaryosunun tamamlandığı belirtildi. 

Idris Elba’lı BBC polis draması Luther’in yaratıcısı Neil Cross, bugün yayınlanan bir röportajında, senaryosunu kaleme aldığı New York’tan Kaçış reboot’u (yeniden çekimi) hakkında bilgi verdi. 

Yönetmenlik koltuğuna oturan Robert Rodriguez’in oldukça iyi ve heyecanlı olduğunu vurgulayan Cross, “Çok zor bir senaryoydu ve konuyu yeniden keşfetmek çok zorlayıcıydı. Sonra hayatımda duyduğum en korkunç cümlelerden biri, ‘Senaryoyu onaylaması için John Carpenter’a verdik’ oldu. Aman Tanrım diyerek üç gün boyunca ortalıklarda dolaştım, John Carpenter’ın onayını alacaktık ve öyle de oldu, başardık. Bazı yerleri yeniden yazmam gerekebilir ama ben üstüme düşeni yaptım” dedi. 

36 yıl önce başroldeki Kurt Russell’ın Yılan Plissken karakterine hayat verdiği Escape from New York büyük beğeni toplamış, 1996’da Escape from L.A. (Los Angeles’tan Kaçış) adlı bir devam filmi de çekilmişti.

Robert Rodriguez imzalı olacak yeni filmin oyuncu kadrosu henüz netleşmedi. Yılan Plissken rolü için adı geçen isimlerden birisi de en son Netflix dizisi Punisher'da fırtınalar estiren Jon Bernthal. Filmin çekimlerine 2018'de başlanması planlanıyor.