Altın Karagöz Kısa Film Yarışması

25.09.2008 11:53
Altın Karagöz Kısa Film Yarışması

İpek Yolu Film Festivali kapsamında düzenlenen Ulusal Altın Karagöz Kısa Film Yarışması’na başvurular sürüyor. Diyalogsuz kısa filmlerin katılabileceği yarışmanın son başvuru tarihi 10 Ekim 2008.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin 28 Kasım - 04 Aralık 2008 tarihleri arasında düzenlediği 3. Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali, ‘Ulusal Altın Karagöz Kısa Film Yarışması’ ile kısa film çeken sinemacıları desteklemeye devam ediyor. Bu yarışma ile Türkiye’de kısa film üretimini özendirmeyi ve kısa filmin gelişimine katkıda bulunmayı hedefliyor.

Daha önce 3 Ekim 2008 olarak duyurulan, Türkiye’nin ilk diyalogsuz kısa film yarışmasının son başvuru tarihi, kısa filmcilerden gördüğü yoğun ilgi üzerine 10 Ekim 2008 tarihine uzatıldı.

‘Ulusal Altın Karagöz Kısa Film Yarışması’nın diğer kısa film yarışmalarından ayrılan özelliği, hikâyelerini diyaloglarla anlatmak yerine, sinemanın görsel gücünü kullanarak anlatan diyalogsuz filmlerin yarışacak olması.

Festivalin bu bölümünde ön elemeyi geçen toplamda 10 film ‘Altın Karagöz Ödülü’ için yarışacak ve birinci gelen kısa filmin sahibi ‘8.000 YTL Para Ödülü’nü almaya hak kazanacak.

01 Ocak 2007 tarihinden sonra çekilmiş, diyalog ve dış ses gibi sözlü ifade içermeyen ve 20 dakikayı aşmayan, yönetmelikte belirtilen özelliklere uygun olan kurmaca filmlerin katılabileceği yarışmaya, tüm amatör ve profesyonel kısa filmciler başvurabilir.

Yarışmaya katılması uygun görülen ve ön elemeden geçen filmler 20 Ekim 2008 tarihinde yarışma sahiplerine ve basına duyurulacak. Birinci gelen filmin sahibi ödülünü Bursa Belediyesi Merinos Kültür Merkezi’nde yapılacak festival kapanış gecesinde alacak.

Katılımcılar yarışma ile ilgili ayrıntılı bilgiye ve katılım formlarına festival merkezinden ya da festivalin www.ipekyolufilmfest.com web adresinden ulaşabilirler.