Fantastik Filmler Festivali yolda!

07.12.2017 15:55
Fantastik Filmler Festivali yolda!

İstanbul’daki Beyoğlu Sineması, 22 – 24 Aralık tarihlerinde, bu yıl ilk kez sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanan bir ekibin düzenlediği Fantastik Filmler Festivali’ne ev sahipliği yapacak. 

Üç gün sürecek olan etkinlikte, Türkiye ve dünya sinemasından türünün örneği 14 film gösterilecek. Festival yetkililerinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

“Hayal gücünün sonsuzluğundan beslenen hikaye, görsellik ve karakterlerin yer aldığı fantastik filmler sadece bizi alışılmış gerçekliklerin ötesine taşımakla kalmaz, aynı zamanda bilinmeyen ve sıradışı olanla yüzleşmemize ve normal düşünme pratiğimizin dışına çıkarak içinde yaşadığımız dünyaya dair farklı bakış açıları geliştirmemize olanak tanır. Bu sebeple fantastik filmler sinemanın en özgün ve popüler türlerinin başında gelmektedir. Ülkemizin de Yeşilçam döneminden günümüze uzanan, kendine özgü ve güçlü bir fantastik film kültürü bulunmaktadır.

Bizler İstanbul’dan başlayarak ülkenin çeşitli kentlerinde fantastik filmler temalı festivaller yapma gayesiyle yola çıkmış bir ekibiz. Misyonumuz bir yandan hayal gücünü tetikleyip zenginleştirecek sıradışı hikayeleri, farklı dünyaları ve karakterleri izleyicilerle buluşturmak, diğer yandan da Türkiye’de fantastik sinemayla ilgilenen ve bu alanda üretmek isteyen yeni nesil sinemacıları teşvik edip, onlara filmlerini gösterebilecekleri bir platform sunmaktır.”

Festival programı ve etkinliklere dair bilgilere fantastikfestival.com adresinden ulaşılabilecek.