Vizyondaki filmlerde bu hafta (8 Aralık 2017)

08.12.2017 10:04

8 Aralık 2017 haftasında 4’ü yerli 8 yeni film izleyicilerle buluştu.

İntikam (The Foreigner)

Yönetmenliğini Martin Campbell’ın yaptığı aksiyon – gerilim türlerindeki filmin başrol oyuncuları Jackie Chan ve Pierce Brosnan. Kızını bir patlama sonucunda kaybeden Vietnam göçmeni baba Quan Ngoc Minh (Jackie Chan), İngiliz yetkililerden ve özellikle Liam Hennessy'den (Pierce Brosnan) bombacıların kimlikleri konusunda yardım ister. Ancak geçmişte IRA ile bağlantıları olan Hennessy'nin şüpheli ve olayı hasıraltı etmeye çalıştığını gösteren tavırları, Quan'ı adaleti kendi kendine sağlama yoluna itecektir.

Suburbicon

Senaryosunda ve yapımcılığında Coen kardeşlerin imzasının bulunduğu filmin yönetmeni ise George Clooney. Şehir merkezinin biraz dışında yer alan Suburbicon Mahallesi, huzurlu yaşamı, bakımlı evleri ve nezih ortamıyla son derece cazip bir yaşam merkezidir. Gardner Lodge (Matt Damon) da burada eşi ve çocuğuyla mutludur, ancak eşinin ölümünün ardından mahallenin gerçek yüzüyle ilgili bilmediği çok şey olduğunu fark edecektir. Filmde Damon’ın yanısıra Julianne Moore, Oscar Isaac, Jack Conley ve Ellen Crawford da rol alıyor. 

Öteki Taraf

Yönetmenliğini, senaryosunu ve başrol oyunculuğunu Özcan Deniz'in üstlendiği gerilim ve dram türündeki Öteki Taraf, bu haftanın yerli filmlerinden bir tanesi. Çetin (Özcan Deniz) ve Ece (Aslı Enver) çok mutlu bir çifttir, ancak Çetin'in Sara'dan (Meryem Uzerli) gelen cömert iş teklifini kabul etmesi, ikilinin giderek uzaklaşmasına ve kavgalara neden olacaktır. Sonunda Ece tarafından terkedilen ve ondan haber alamayan Çetin, Sara'yla birlikte olmaya başlar. Ancak yaşadıkları evde bir türlü huzur bulamayacaklardır. 

Genç Pehlivanlar

Belgesel türündeki filmde, Türkiye'nin birbirinden değişik köşelerinden Amasya Güreş Eğitim Merkezi'ne, güreş eğitimi almaya gelen yoksul çocukların yaşam savaşı ve mücadelesi anlatılıyor. Çocukların çektiği acıların yanında, onların sadece çocuk olduklarını hatırlatan anlar da filmde sunuluyor. Gerçekleri gerçek karakterlerle anlatan Mete Gümürhan'ın yönettiği film, ilk kez 66. Berlin Film Festivali'nde gösterildi ve Generation Kplus bölümünde Jüri Özel Mansiyon Ödülü'nü kazandı.

Delil.com (Alibi.com) 

Fransa yapımı komedi türündeki filmin yönetmeni ve başrol oyuncusu Philippe Lacheau. Grégory (Philippe Lacheau) ve yakın arkadaşı Augustin (Julien Arruti) ile birlikte Alibi.com adlı bir şirket kurmuştur. Bu şirket, özel hayatlarına dair herhangi birşeyi saklamak isteyenler için her türlü 'suç ortaklığı' hizmetlerini son derece profesyonel bir şekilde ve yüksek paralar karşılığında sunmaktadır. En önemli müşterileri ise, haftasonu kaçamaklarını ailelerinden saklamak için müthiş paralar dökmeyi göze almış iş adamlarıdır. Beklenmedik bir müşteri ise herşeyi alt üst edecektir. 

Korkusuzlar (Only The Brave)

Konusunu gerçek bir hikayeden alan, yönetmenliğini Joseph Kosinski’nin yaptığı dram türündeki film, 2013 yılında onlarca kişinin yanında itfaiyecilerin de hayatına malolan Yarnell Tepesi yangını esnasında, kasabalarının yangında yok olmasını önlemek için mücadele eden bir itfaiyeci topluluğunun zorlu mücadelesini anlatıyor. Josh Brolin, Jennifer Connelly, Miles Teller, Jeff Bridges ve Andie MacDowell’ın da aralarında bulunduğu kalabalık bir oyuncu kadrosu var.  

Maide'nin Altın Günü

Oyuncu Ezgi Mola’yı ‘Maide teyze’ karakteri ile gördüğümüz komedi filminin yönetmeni Caner Özyurtlu. Mahallesinin en şatafatlı altın günlerine imza atmasıyla ünlü Maide, yine bir altın gününün ardından dede yadigarı gerdanlığının çalınmasıyla büyük bir şok yaşar. Gerdanlığı bulabilmek için yeğeni Yağmur'la (Mesut Can Tomay) birlikte güne gelen herkesi soruşturmaya, maceralı olaylar yaşamaya başlarlar. 

On Adım

Fatih Hacıosmanoğlu'nun yönettiği ve başrolü Diane Caldwell ile paylaştığı filmde bir ana oğul hikayesi sunuluyor. Tina, yeni filmi için İstanbul'a gelen Amerikalı bir kadın yönetmendir. Uzun yıllardır görmediği oğlu Hakan ile de bir araya gelmenin yollarını arar. Filmin başrol oyuncusu projeden ayrılır, yapımcısı da onu yüz üstü bırakır. Tam da bu dönemde, bir kafede bulaşık yıkayarak hayatta kalmaya çalışan oyuncu Ayvaz ile yolları kesişir. Ayvaz'ın da mafyaya ciddi bir kumar borcu vardır. Tina ve sadık asistanı İlhan ve Ayvaz, kendilerini bir gece bir Ege köyünde bulurlar. Tina ne yapıp edip bu filmi çekmenin peşindedir.