Fatih Akın’ın ‘Paramparça’ filmi Altın Küre’ye de aday oldu

12.12.2017 11:03

Usta yönetmen Fatih Akın'ın Aus dem Nichts (In The Fade/Paramparça) adlı son filmi, Yabancı Dilde En İyi Film dalında Altın Küre Ödülü’ne aday gösterildi. 

Mayıs ayında Cannes'ta Altın Palmiye için yarışan, Diane Kruger'ın da ‘En İyi Kadın Oyuncu’ ödülünü kazandığı yapım, Ağustos’ta da Almanya'nın Oscar adayı olarak açıklanmıştı. Film, Oscar’ın habercisi olarak nitelendirilen 75. Altın Küre Ödülleri adaylıklarında da kendisine yer buldu ve dün Yabancı Dilde En İyi Film dalında aday gösterildi.

Paramparça, Neonaziler tarafından düzenlenen bir terör saldırısını ve bu saldırıda Kürt eşini ve oğlunu kaybeden Alman bir kadının hikayesini anlatıyor. Film, Almanya'da 8'i Türk 10 kişinin ölümünden sorumlu tutulan aşırı sağcı Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör hücresi ekseninde son yıllara damgasını vuran bir skandaldan izler taşıyor.

Filmin konusu 

Hamburg'da yaşanan bir patlama, Katja'nın (Diane Kruger) hayatını paramparça etmiştir. Hapisteyken evlendiği, eskiden uyuşturucu tacirliği yapmış ancak hapisten sonra illegal işleri bırakmış eşi Nuri'yi (Numan Acar) ve oğlu Rocco'yu kaybetmesinin ardından uzun süre kendini toparlayamayan kadın, yas döneminden sonra intikam arayışına başlar.