‘İskoçyalı’ geri dönüyor!

12.12.2017 23:20
‘İskoçyalı’ geri dönüyor!

İlki 1986’da vizyona giren, çok sayıda devam halkası ve televizyon serisi çekilen fantastik macera filmi Highlander (İskoçyalı) yeniden beyaz perdeye geliyor. 

32 yıl önce yönetmenliğini Russell Mulcahy’nin yaptığı filmde Christopher Lambert ve Sean Connery gibi yıldızlar rol almış, 4 devam filmi ile 2 televizyon dizisi çekilmiş, hikayesi onlarca roman ve çizgi romana da konu olmuştu. 

2008’den beri ertelenen reboot (yeniden çekim) projesinde nihayet ciddi adımlar atılıyor. Senaryo, Ant-Man ve devamı Ant-Man & the Wasp filminin yazarları Andrew Barrer ile Gabriel Ferrari ikilisine emanet edildi. Birçok Fast & Furious filminde yönetmen olarak imzası bulunan Justin Lin yapımcılığı üstlenecek. 

Yönetmenlik koltuğunda ise John Wick filmleriyle yıldızlaşan Chad Stahelski’nin oturacağı belirtiliyor. Tarzıyla beğeni toplayan ve aksiyona yeni bir soluk getiren Stahelski’nin, yeni İskoçyalı filmini bir ‘kılıçlı John Wick’ olarak çekebileceği söyleniyor. 

Başrol için 2012’de Ryan Reynolds ismi gündeme gelmiş, filmin kötü adamı olarak da 2015’te Dave Bautista adı öne çıkmıştı. Ancak henüz oyuncu kadrosuna dair yeni bir bilgi yok. Filmle ilgili yeni gelişmeleri 2018’de öğreneceğiz. 

İlk filmin konusu: 

Kendi aralarında sadece bir kişi kalana dek savaşan ölümsüzler, dünyada hatırlanamayacak kadar eski çağlardan bu yana aramızda yaşarlar. Özel yeteneklere de sahip olan bu ölümsüzlerin aşık olması yasaktır ve iyi ile kötü arasında ikiye bölünmüşlerdir. İyileri temsil eden Connor McLeod (Christopher Lambert) ile kötülüğün temsilcisi Kurgan (Clancy Brown) arasında nihai bir savaş başlayacaktır.