Salma Hayek, uğradığı cinsel tacizleri detaylarıyla anlattı

14.12.2017 10:32
Salma Hayek, uğradığı cinsel tacizleri detaylarıyla anlattı

Hollywood'un ünlü yapımcısı Harvey Weinstein'ı cinsel tacizle suçlayan kadınlara oyuncu Salma Hayek de katıldı: “Beni öldürmekle tehdit etti, cinsel tacizde bulundu, o bir canavar.” 

New York Times gazetesi için Weinstein'ın tacizlerini anlattığı bir yazı kaleme alan 51 yaşındaki ünlü aktris, Meksikalı ressam Frida Kahlo'nun hikayesini anlatan ve 2003’te vizyona giren Frida filmi için yapımcıyla birlikte çalıştıkları dönemde yaşadıklarını aktardı. 

Frida Kahlo'yu canlandırmanın büyük bir tutkusu olduğunu belirten Hayek, proje boyunca Weinstein'a sürekli ve defalarca "Hayır" demek zorunda kaldığını şöyle ifade etti: “Onunla birlikte duş almaya hayır. Duş alırken beni seyretmesine izin vermeme hayır. Bana masaj yapmasına izin vermeme hayır. Çıplak bir arkadaşının bana masaj yapmasına izin vermeme hayır. Bana oral seks yapmasına izin vermeme hayır. Başka bir kadınla birlikte önünde soyunmama hayır. Onun hayırdan daha fazla nefret ettiği bir kelime olduğunu düşünmüyorum."

İsteklerini kabul etmedikçe Weinstein'ın öfkesinin arttığını kaydeden Hayek, filmde başka bir kadınla çıplak olarak bir sahnede oynamaması durumunda yapımcının projeyi durdurmakla tehdit ettiğini belirtti. Hayek, sahnenin çekim sürecinde ağladığını, ağlamayı durdurmak için sakinleştirici aldığını, ağlamasının durduğunu ancak bu sefer de kustuğunu, Weinstein'ın kendisini öldürmekle tehdit ettiğini yazdı. 

Bugüne kadar, aralarında Rose McGowan, Angelina Jolie ve Gwyneth Paltrow'un da bulunduğu çok sayıda kadın, Weinstein'a taciz suçlaması yöneltti. 65 yaşındaki Weinstein ise suçlamaları kabul etmiyor.