Disney, Fox’u 52,4 milyar dolara satın aldı!

14.12.2017 16:45
Disney, Fox’u 52,4 milyar dolara satın aldı!

Dünyanın en büyük medya şirketlerinden The Walt Disney Company’nin 21st Century Fox’un birçok bölümünü 52,4 milyar dolara satın aldığı bildirildi. 

Bir süredir devam eden ve geçtiğimiz günlerde başarısızlıkla biten pazarlıklar, bu sefer olumlu sonuçlandı. Disney’den bugün yapılan resmi açıklamaya göre, 21st Century Fox film stüdyosu, Sky - Star uydu yayınları, FX ve National Geographic kablo kanalları, ABD'deki 22 bölgesel spor kanalı ve Fox grubunun dijital yayın platformu Hulu satın alındı. 

Fox bünyesindeki X-Men, Alien, Predator, Avatar, The Simpsons, Family Guy ve The X-Files gibi serilerin kullanım hakları da Disney’e geçti. Bundan sonra Walt Disney bünyesindeki Marvel Sinematik Evreni kahramanları, Fox’un X-Men karakterleriyle bir araya gelebilecek ve aynı filmlerde boy gösterebilecek. Örneğin Fox’un Wolverine karakteri, Disney’in Iron Man ve Thor gibi kahramanlarıyla beraber Avengers olarak savaşabilecek. 

Disney, söz konusu satın alma ile Netflix’e rakip olacak büyük bir platform hazırlığına da girdi. Disney yapımları 2019’dan itibaren Netflix’ten çekilecek ve daha ucuz bir fiyatla kendi platformunda sunulabilecek. Anlaşmanın Hollywood’u ve hızla dijitalleşen medya endüstrisini yeniden yapılandıracağı belirtiliyor.