Vizyondaki filmlerde bu hafta (15 Aralık 2017)

15.12.2017 00:04

15 Aralık 2017 haftasında 2’si yerli 7 yeni film izleyicilerle buluştu. 

Star Wars: The Last Jedi

Sinema tarihinin önemli serilerinden biri olarak kabul edilen George Lucas imzalı Skywalker efsanesinin 8. Episode’u The Last Jedi, 13 Aralık’ta gösterime girdi. Bu filmde hikaye, oyuncu Daisy Ridley tarafından ikinci kez canlandırılan Rey karakterinin yolculuğu üstünden devam ediyor. Yönetmenlik koltuğuna Rian Johnson’ın oturduğu yapımda Mark Hamill, Adam Driver, John Boyega, Oscar Isaac ve 2016 yılı Aralık ayında hayatını kaybeden Carrie Fisher da yer alıyor. 

Somali Korsanları

Yönetmenliğini Bryan Buckley’in yaptığı biyografik drama türündeki filmde Evan Peters, Melanie Griffith ve Al Pacino gibi isimler rol alıyor. Genç bir gazetecilik öğrencisi olan Jay Bahadur (Evan Peters), duayen gazeteci Seymour Tolbin'den (Al Pacino) aldığı 'farklı bir yere giderek farklı işler yaparak kendini gösterme' önerisi üzerine, ailesiyle birlikte rahat bir yaşam sürdüğü evini ve her şeyini geride bırakarak Somali'ye gitmeye karar verir. Tecrübesizliği ve gittiği coğrafyanın içinde barındırdığı tehlikeler, Jay'in hikayesini hiç de kolaylaştırmayacaktır.

Poyraz Karayel: Küresel Sermaye 

Osman Taşçı’nın yönetmenliğini üstlendiği aksiyon - komedi türlerindeki film, bu haftanın yerli yapımlarından biri. Mafya babası Kulaksız Adnan'ın kızı Yasemin (Şükran Ovalı), yasadışı işlere bulaşmış Makber'in (Erkan Can) oğlu Semih'le birliktedir. Ancak Adnan bu ilişkiyi kesinlikle istemez, bu nedenle kızını sevgilisinden ayırabilmek için Bahri’den (Musa Uzunlar) yardım ister. Bahri de bu işi oğlu Sadrettin ve adamlarına havale eder. Ancak Sadrettin, Zülfikar ve ‘taş kafa’, sakarlıklarıyla işleri içinden çıkılmaz bir hale getirir ve başlarına büyük belalar açarlar.

Godard ve Ben

Fransa yapımı biyografi – dram türündeki filmin yönetmeni Michel Hazanavicius. Tarzıyla müthiş bir ün ve hayran kitlesine kavuşan yönetmen Jean-Luc Godard (Louis Garrel), 1967'de Çinli Kız (La Chinoise) filmini çekerken başrolde oynattığı Anne Wiazemsky'e (Stacy Martin) aşık olur ve ikili kısa süre sonra evlenir. Genç Anne çok mutludur, ancak Mayıs 1968 olaylarının gelişiyle Godard devrim düşüncesiyle fazlasıyla meşgul olmaya, evliliğini ve eşini ihmal etmeye ve farklı bir insana dönüşmeye başlar.

Yeni Yıl Tehlikede 

Yönetmenliğini Alain Chabat’in üstlendiği komedi filmi, bu hafta salonlardaki yerini alan bir diğer Fransız yapımı. Yeni yıla az bir zaman kala, Noel Baba'nın Elfleri hummalı bir şekilde çocukların hediyelerini hazırlamaya devam eder. Ancak sadece 3 gün kala Elfler hastalanır ve kısa sürede hiç iş yapamayacak hale gelir. Bunun üzerine Noel Baba (Alain Chabat), Elfleri iyileştirecek ilaçtan tam 92 bin tane bulmak üzere  Paris'e gider. Ancak tanımadığı bu dünyada başını kolluk güçleriyle derde sokan Noel Baba'nın yeni yılı kurtarması hiç kolay olmayacaktır.

Papatya 

Bu haftanın diğer yerli filmi ise, yönetmenlik koltuğunda Mehmet Güldoğan’ın oturduğu dram – komedi türlerindeki Papatya. Günleri sıradan bir şekilde geçen, babasız büyümüş Sinema-Televizyon Bölümü öğrencisi Umut (Kenan Acar), bir gün televizyonda gördüğü genç bir kadından ve onun söylediklerinden çok etkilenir. Kısa bir zaman sonra adının Melis olduğunu öğreneceği genç kadınla aynı okulda oldukları anlaşılır. Yakın arkadaşı Nuri (Mekin Sezer) ile birlikte Melis'e yaklaşabilmek için türlü numaralar deneseler de Melis'in dikkatini çekebilmeleri hiç kolay olmayacaktır. 

The Party

Dram – komedi türlerindeki İngiltere yapımı filmin yönetmeni ve senaristi Sally Potter. Konusuna gelecek olursak; muhalefet partisinde siyaset hayatını sürdüren Janet (Kristin Scott Thomas), yeni ve önemli bir göreve getirilmesi şerefine sadece en yakın arkadaşlarının çağrılı olduğu bir parti düzenler. Davetli herkesle birlikte Janet da çok neşelidir, ancak eşi Bill'in (Timothy Spall) yaptığı hiç beklenmedik açıklama, herkesin şoke olmasına ve partinin çığrından çıkmasına neden olacaktır.