Ian McKellen, Gandalf’ı yeniden canlandırmak istiyor!

17.12.2017 16:52
Ian McKellen, Gandalf’ı yeniden canlandırmak istiyor!

Peter Jackson imzalı Yüzüklerin Efendisi üçlemesi ve Hobbit filmlerinde Gandalf karakterine hayat veren Ian McKellen, Amazon’un dizi projesinde rolünü tekrar oynayabileceğini söyledi. 

78 yaşındaki İngiliz aktör, BBC Radio 2’de, J.R.R. Tolkien’ın fantastik kurgu başyapıtı Lord of The Rings (Yüzüklerin Efendisi) romanlarının televizyon dizisine uyarlanması planlarına ilişkin konuştu. 

Programın sunucusu Graham Norton, “Amazon bir Yüzüklerin Efendisi dizisi yapıyor. Bu sizce de sinir bozucu değil mi? Başka bir Gandalf mı göreceğiz yani? Bu role tekrar evet der miydiniz?” diye sordu. Ian McKellen ise şu cevabı verdi: 

“Başka bir Gandalf’la ne demek istiyorsun, başka birisinin oynayacağını mı düşünüyorsun? Henüz evet demedim çünkü henüz bana kimse bunu sormadı. Gandalf, 7 bin yaşının üzerinde bir karakter. Onun için çok da yaşlı değilim.” 

Bunun üzerine Norton, Amazon yetkililerine seslenerek McKellen fikrini değiştirmeden bir an önce teklif yapılması çağrısında bulundu. 

Rollerine geri dönme konusunda daha önce Andy Serkis (Gollum) ve John Rhys-Davies (Gimli) olumsuz görüş belirtmiş, Sean Astin (Samwise Gamgee) ise dizinin çekilmesi gerektiğini ifade etmişti. Amazon’un beş sezon için 1 milyar dolarlık bütçe ayırdığı iddia ediliyor.