George Clooney’den ‘Watergate’ dizisi geliyor

18.12.2017 11:49
George Clooney’den ‘Watergate’ dizisi geliyor

Usta oyuncu, yönetmen ve yapımcı George Clooney, 1974’te ABD Başkanı Richard Nixon'ın istifasıyla sonuçlanan Watergate Skandalıyla ilgili 8 bölümlük bir Netflix dizisi yapmayı planlıyor. 

Clooney’nin sahibi olduğu Smokehouse Pictures’ın yapımcılığında çekilecek dizinin senaryosunu George Clooney ile birlikte Bridge of Spies’tan hatırlayacağımız Matt Charman kaleme alacak. 

Dizinin her bir bölümünün skandalda öne çıkan isimleri (örneğin Nixon’ın avukatı John Ehrlichman veya eski başsavcı John Mitchell) merkeze alacağı, Akira Kurosawa’nın 1950 yapımı ünlü filmi Rashomon’daki gibi bir anlatım tarzının olacağı belirtiliyor. Dizinin henüz kesinleşen bir yayın tarihi yok.

Watergate Skandalı: 

1972'de beş şüpheli kişi, Washington'daki Watergate adlı binaya girerken yakalandı. Bina, Demokrat Parti'nin o dönemki merkeziydi. Bu kişilerin Başkan Nixon'un Cumhuriyetçi Parti'si ile bağlantılı olduğu ve binaya Demokratları dinlemek için mikrofonlar yerleştirdiği belirlenince olay büyüdü. Nixon, olayı araştırması için Adalet Bakanı Elliot Richardson'ı, Bakan da özel savcı Archibald Cox'u görevlendirdi. Cox, Beyaz Saray'da Başkan'ın bütün konuşmalarının teybe alındığını öğrenerek bu bant kayıtlarının kendisine verilmesini isteyince Yüksek Mahkeme'ye başvuruldu. Nixon kayıtları teslim etse de 1974’te istifa etmek zorunda kaldı.