Agatha Christie Sinematik Evreni kuruluyor

27.12.2017 10:17
Agatha Christie Sinematik Evreni kuruluyor

İngiliz polisiye yazarı Agatha Christie’nin beyaz perdeye uyarlanan en ünlü eserlerinden Murder on the Orient Express (Doğu Ekspresinde Cinayet)’in devamı niteliğindeki ‘Death on the Nile’ (Nil’de Ölüm) kitabı da film olacak. 

5 kez Oscar adaylığı bulunan aktör Kenneth Branagh, dedektif Hercule Poirot karakterine geri dönüyor. Branagh, dün Los Angeles’ta katıldığı bir röportajda “eski dostlar” olarak nitelendirdiği oyuncuların yeni Agatha Christie uyarlamalarında da yer alacağını söyledi. 

57 yaşındaki oyuncu, ‘Death on the Nile’ filminde, “obsesif aşk, kıskançlık ve seks gibi ilkel insani duyguları açığa çıkaran çok tehlikeli bir atmosfer oluşturmak için bazı eski dostları bir araya getirecek olmaktan heyecan duyduğunu” ifade etti. 

10 Kasım’da gösterime giren Doğu Ekspresinde Cinayet’te Johnny Depp, Daisy Ridley, Judi Dench, Penelope Cruz ve Michelle Pfeiffer gibi yıldız oyuncular yer almıştı. 

Agatha Christie’nin 1937’de yayınlanan Nil’de Ölüm adlı romanında, dedektif Poirot bu kez Mısır’da Nil nehrinde yol alan S.S.Karnak gemisinde karşımıza çıkıyor. Zengin bir mirasyedi olan Linnet Ridgeway’in gezi sırasında öldürülmesiyle Poirot devreye giriyor ve gemi limana yanaşmadan önce cinayeti çözmeye çalışıyor. 

Roman, ilk kez 1978 yılında yönetmen John Guillermin'in Nil’de Ölüm adlı filmi ile sinemaya uyarlanmıştı. Branagh’ın yeniden ele alacağı projenin oyuncu kadrosu ve vizyon tarihi henüz netleşmedi. Nil’de Ölüm filminin ardından sırada diğer Agatha Christie uyarlamalarının yer alacağı ve bir sinematik evren kurulacağı ifade ediliyor.