Alien: Covenant’ın devam filmi iptal edildi iddiası

27.12.2017 13:08
Alien: Covenant’ın devam filmi iptal edildi iddiası

Yönetmenliğini Ridley Scott’ın yaptığı ve bu yıl vizyona geren Alien: Covenant filminin henüz resmi adı belirlenmemiş devam halkasının iptal edildiği belirtiliyor. 

Prometheus (2012) ve Alien: Covenant (2017) filmleriyle Alien evrenine görkemli bir dönüş yapan 79 yaşındaki İngiliz yönetmenin 2019’da vizyona girmesi beklenen yeni projeden çekildiği yönünde haberler geliyor. 

Gerekçe olarak, 97 milyon dolar bütçeli Covenant filminin küresel çapta sadece 240 milyon dolar gişe hasılatı getirmesi sebebiyle yapımcı Fox stüdyosunun beklentilerini karşılayamaması gösteriliyor. Prometheus 2012’de ABD sinemalarında 126 milyon dolar hasılat yaparken Covenant filmi ABD’de 74 milyon doları geçememişti. 

Çekimlerine Sydney’de başlanması planlanan Alien: Covenant 2’nin prodüksiyon sürecinin iptal edildiği ve bütün malzemelerin birkaç ay içinde açık artırma ile satıldığı da gelen bilgiler arasında. 

Yönetmen Scott, geçtiğimiz haftalarda yaptığı son açıklamasında, 1979 yapımı Alien ile başlayan seride artık yaratık Xenomorph’un evriminin tamamlandığını ve yeni bir film çekilecekse bile bunun yapay zekaya odaklanması gerektiğini söylemişti. 

Bununla birlikte Fox'un büyük bölümünün Walt Disney tarafından satın alınması ile Alien markasının kullanım haklarının Disney'e geçtiği ve bu sayede yeni bir serinin başlayabileceği de ihtimaler arasında gösteriliyor.