Ridley Scott: Blade Runner 2049 filmi fazla uzundu

28.12.2017 17:00

İlki 1982’de çekilen Blade Runner filminin 6 Ekim’de vizyona giren iddialı devam halkası, 185 milyon dolar bütçeli Blade Runner 2049, küresel çapta 252 milyon dolar hasılat elde ederek gişede hayal kırıklığı yarattı.

Filmin dünya basınındaki olumlu yorumlara ve eleştirmenlerden tam not almasına rağmen sinema seyircisinden beklenen karşılığı bulamamasına yönelik birçok neden sıralandı. 35 yıl önceki filmin aksine bu sefer başyapımcılığı üstlenen ve yönetmenliği Denis Villeneuve’e bırakan usta sinemacı Ridley Scott ise, 2 saat 44 dakikalık yeni filme ilişkin, "Gereğinden fazla uzun çekildi" dedi. 

Bir dergiye verdiği röportajında açıklamalarda bulunan 80 yaşındaki İngiliz yönetmen, “En az 60 dakika daha kısa olmalıydı. Söylediklerime dikkat etmem gerek ama lanet olası derecede uzun yaptık, lanet olsun, senaryonun da büyük kısmı bana ait” ifadelerini kullandı. 

Senaryo sebebiyle övgüleri kendisinin almadığının hatırlatılması üzerine Scott, “Yazarlarla çok uzun süre oturur, vakit geçiririm ve övgüyü ben almam çünkü bu, biz konuşurken orada bir ses kaydedici ile oturmak demek olur. Bunu iyi bir yazara yapamam. Aslında yapmam lazım, benim de sürece olan katkımı ispatlamak için” diye konuştu. 

Scott, üçüncü bir Blader Runner filminin çekilip çekilmeyeceğine ilişkin henüz bir karar verilmediğini de sözlerine ekledi.