Vizyondaki filmlerde bu hafta (29 Aralık 2017)

28.12.2017 23:28

29 Aralık 2017 haftasında 3’ü yerli 8 yeni film izleyicilerle buluştu.

Jumanji: Welcome to the Jungle (Jumanji: Vahşi Orman)

Robin Williams’ın başrolde yer aldığı Jumanji (1995) filminin yeniden uyarlandığı aksiyon – macera türü yapımda, yönetmenlik koltuğunda Jake Kasdan oturuyor. Oyuncu kadrosunda Dwayne Johnson, Karen Gillan, Kevin Hart, Jack Black ve Bobby Cannavale’ın yer aldığı film, bir gün okul müdürü tarafından bodrumu temizlemeye gönderilen dört öğrencinin Jumanji adlı video konsol oyununu keşfetmesiyle kendilerini vahşi bir ormanda farklı vücutlar içinde bulmalarını anlatıyor. Karakterler, ormandaki mücadeleleri sırasında birbirlerini daha iyi tanıyor ve kendilerinde olduğunu bilmedikleri yeteneklerini keşfediyor. 

Loving Vincent (Vincent’ten Sevgilerle)

Animasyon film sevenlerin yıl bitmeden mutlaka izlemesi gereken film, ünlü ressam Vincent Van Gogh’un ilgi çekici hayat hikâyesini anlatıyor. Van Gogh'un etkileyici resimlerinin yanı sıra tutkulu ve talihsiz hayat hikâyesi, 60 bin kare oluşturacak şekilde 125 profesyonel yağlı boya ressamı tarafından çizildi. Yönetmenliğini Dorota Kobiela ve Hugh Welchman’ın yaptığı film, Van Gogh’un 120’den fazla tablosundan oluşuyor. Oyuncu kadrosunda Chris O'Dowd, Jerome Flynn, John Sessions ve Richard Banks öne çıkıyor. 

The Greatest Showman (Muhteşem Showman)

Yönetmenliğini Michael Gracey’nin yaptığı bu müzikal filmin oyuncu kadrosunda Hugh Jackman, Zac Efron, Michelle Williams, Rebecca Ferguson ve Zendaya Coleman yer alıyor. Sıradan bir hayat yaşayan P.T. Barnum (Hugh Jackman), ailesine daha müreffeh bir hayat sunamamanın verdiği üzüntüyü her gün hissetmektedir. Bir akşam kızlarıyla konuşurken aklına bir fikir gelir: Daha önce hiç görülmemiş şeyleri insanlarla buluşturacaktır. Bu fikir ilk başta pek kabul görmese de kurucusu olduğu sirk, aldığı birçok tepkiye rağmen müthiş bir başarı kazanacaktır. Filmde P.T. Barnum'un dünyaca ünlü sirkini kurma öyküsü anlatılıyor.

120 BPM (Kalp Atışı Dakikada 120)

Fransa yapımı dram türündeki filmin yönetmeni Robin Campillo. Oyuncuları arasında Nahuel Pérez Biscayart, Arnaud Valois, Adèle Haenel, Antoine Reinartz ve Félix Maritaud yer alıyor. Konusuna gelecek olursak; 1990'ların başında AIDS'ten ölümler giderek artmışken Parisli LGBT bireyler, kamuoyunun dikkatini çekebilmek ve insanları bilinçlendirebilmek için ACT UP grubunu kurarak aktif olarak mücadeleye başlamıştır. Gruba yeni katılan Nathan (Arnaud Valois), en önde gelen aktivistlerden olan Sean'dan (Nahuel Pérez Biscayart) çok etkilenmiştir, kendisi de HIV pozitif olan Sean ise kanının son damlasına kadar mücadelesini sürdürmeye kararlıdır.

Slumber (Karabasan)

Yönetmenliğini Jonathan Hopkins’in üstlendiği İngiltere yapımı korku türündeki filmde Maggie Q, Will Kemp, Sam Troughton, Sylvester McCoy ve William Hope rol alıyor. Morgan ailesinin erkek çocuğu Daniel, uykusunda gözleri açık şekilde kabus görmekte, buna rağmen adeta felçli gibi yerinden kıpırdayamamaktadır. Zamanla bu durum anne ve babasının da başına gelmeye başlar ve duruma çözüm bulması için uyku terapisti Alice Arnolds (Maggie Q) ile görüşürler. Doktor Arnolds birçok gözlem ve test yapsa da aileye gözünü dikmiş gizemli ve şeytani bir gücü alt etmesi hiç de kolay olmayacaktır.  

Parayı Bulduk

İhsan Taş yönetmenliğindeki komedi filmi, bu haftanın yerli filmlerinden birisi olarak sinema salonlarındaki yerini aldı. Ersin Korkut, Metin Keçeci, Gülsüm Alkan, Hüseyin Elmalıpınar ve Taylan Erler’in rol aldığı filmin konusu ise şöyle: Yasadışı bir şekilde kumarhane işleten Nermin (Gülsüm Alkan), işi kitabına uydurabilmek amacıyla kumarhaneye film seti süsü vermiş, böylelikle polis baskınlarından sıyrılabilmeyi düşünmüştür. Figüranlık yapan Artist Kemal'in (Metin Yıldırım) kumarhanede gerçekten film çekildiğini zannederek çalışmaya başlaması, komik olayların gelişmesine neden olacaktır.

Anons

Türkiye – Bulgaristan ortak yapımı dram türündeki filmin yönetmenliği ve senaryosu Mahmut Fazıl Coşkun’a ait. Oyuncu kadrosunda Serkan Ercan, Şencan Güleryüz, Sanem Öge ve Ali Seçkiner Alıcı öne çıkıyor. Film, 1963 yılının Mayıs ayında geçiyor. Ankara’da başlayacak olan bir darbenin hazırlık çalışmaları vardır. İstanbul ayağında bulunan ve etkili bir bildirinin darbenin başarısında önemli rol oynayacağını, halkı bu sayede yanlarına çekebileceklerini düşünen dört asker, darbe gecesi Ankara’daki radyolarda okunacak darbe metninin bir benzerini İstanbul’da okumayı planlarlar. Ancak hesap etmedikleri durumlarla karşılaşırlar. 

Asya

Bu hafta sinema salonlarında yerini alan bir diğer film de yönetmenliğini ve senaryosunu Murat Aslan’ın üstlendiği Fransa yapımı dram türündeki Asya. Başroldeki oyuncuları Marie-Ange Gontara ve Philippe Ohrel. Filmin konusu ise şöyle: 70 yaşındaki Pier'in önünde çok fazla zaman kalmamıştır. Beynindeki tümörün büyümesiyle birlikte acılarını dindirmek için ötenazi kararı alır. Bu aşamada Asya adındaki bir bakıcıyla tanışması, yaşamının geri kalan kısmını farklı bir şekilde geçirmesini sağlayacaktır.