2018 Ocak ayında mutlaka izlenmesi gereken filmler

01.01.2018 10:51

Türkiye’de 2018 yılının Ocak ayında vizyona girecek çok sayıda başarılı film, sinemaseverleri bekliyor olacak. İşte onlardan en dikkat çekici olanları ve gösterim tarihleri: 

Arif V 216 – 5 Ocak 2018 

Senaryosunu ve yapımcılığını Cem Yılmaz’ın üstlendiği komedi – macera filminin yönetmenlik koltuğunda Kıvanç Baruönü bulunuyor. Oyuncular arasında Cem Yılmaz’ın yanı sıra Ozan Güven, Seda Bakan, Zafer Algöz, Özkan Uğur, Özge Özberk, Kerem Alışık ve Farah Zeynep Abdullah yer alıyor. Filmde 2004 yapımı G.O.R.A.’nın ardından esnaf Arif (Cem Yılmaz) ve yakın arkadaşı Robot 216'nın yeni maceraları anlatılacak. Robot 216, insan olmanın hayalini kurmaktadır. Uzaydan dünyaya çok sevdiği arkadaşı Arif’in yanına gelir ve insan gibi yaşamaya başlar. Sıradan insanlar gibi bir yaşam sürmeye çalışsa da farklılığı kimsenin dikkatinden kaçmayacaktır. 

The Post – 12 Ocak 2018 

1971'de ABD'de büyük ses getiren 'Pentagon Belgeleri' skandalının konu edildiği biyografi ve dram türlerindeki filmin yönetmenlik koltuğunda Steven Spielberg oturuyor. Oyuncu kadrosunda Tom Hanks, Meryl Streep, Sarah Paulson, Bob Odenkirk ve Tracy Letts öne çıkıyor. The Washington Post'un araştırmacı gazetecileri, ABD'nin Vietnam'da 25 yıldan uzun süredir yaptığı müdahaleleri gösteren çok gizli belgeleri ele geçirmişlerdir. Bu belgeler devlet sırrı niteliğindedir ve yayınlayıp yayınlamama kararı, gazetenin genel müdürü Katherine Graham (Meryl Streep) ve genel yayın yönetmeni Ben Bradlee'ye (Tom Hanks) kalmıştır. Belgeleri yayınlayan gazete, müthiş bir sansasyon yaratır, ancak Graham ve Bradlee, Amerikan devletini karşılarına almıştır ve artık hapse dahi girmeleri söz konusudur.

DAHA – 12 Ocak 2018 

Hakan Günday’ın 2013 yılında çıkan ve büyük beğeni toplayan aynı adlı kitabından uyarlanan film, farklı ülkelerin önemli film festivallerinde izleyicilerin karşısına çıkarak birçok ödüle layık görüldü. Onur Saylak’ın yönetmenlik koltuğuna oturduğu filmde, yaşadığı küçük sahil kasabasından ayrılarak büyük şehirde liseyi okumayı hayal eden 14 yaşındaki Gaza’nın, babasının onu insan kaçakçılığı şebekesinin bir parçası haline getirmesi sonucu suçla tanışması ve gelişen olaylar anlatılıyor. DAHA’da Ahmet Mümtaz Taylan, Hayat Van Eck, Tuba Büyüküstün, Uğur Aslan, Turgut Tunçalp, Tankut Yıldız, Kaan Uluca, Lara Aysal, Onur Akgülgil ve Pervin Bağdat rol alıyor. 

The Mountain Between Us (Aramızdaki Sözler) – 12 Ocak 2018 

Yönetmenlik koltuğuna Hany Abu-Assad’ın oturduğu dram, gerilim ve macera türlerindeki filmde Kate Winslet ve Idris Elba başrolleri paylaşıyor. Gazeteci Alex Martin (Kate Winslet) ve cerrah Ben Bass (Idris Elba), Idaho'daki kar fırtınası nedeniyle diğer birçok kişiyle birlikte havaalanında mahsur kalmıştır. Ben'in ertesi güne acil bir ameliyatı, Alex'in ise düğünü vardır, bu nedenle birlikte özel bir uçak kiralayarak yola çıkarlar. Ancak uçak kaza yapar. Ben ve Alex hafif yaralı olarak kurtulmuştur ancak ıssız karlı bir dağın tepesinde, en yakın yerleşim biriminden kilometrelerce uzaktadırlar. Birbirini hiç tanımayan bu iki insanın, zorlu doğa koşullarında uzun bir yolculuk yapmak ve hayatta kalabilmek için birbirlerine güvenmekten başka şansları yoktur. Film, 2011'de Charles Martin'in yazdığı aynı adlı kitaptan uyarlandı.

Coco – 19 Ocak 2018 

Çocuklara olduğu kadar yetişkinlere de hitap eden başarılı animasyon filmin yönetmenliğini Lee Unkrich ve Adrian Molina ikilisi üstleniyor. Konusuna gelecek olursak, 12 yaşındaki Miguel, hayranı olduğu müzisyen Ernesto de la Cruz gibi olabilmenin hayalleriyle yaşamaktadır. Ancak ailesinin müzikle ilgilenmesine yönelik anlaşılmaz bir yasağı vardır. Her gün Cruz’un şarkılarını dinleyen Miguel günün birinde ünlü müzisyenin gitarını bulur. Ancak gitarı çalması onu bir anda Ölüler Diyarı'na götürüverir. Çıkış yolunu arayan Miguel, düzenbaz Hector'la karşılaşır ve birlikte Miguel'in aile tarihinin ardındaki gerçek hikayeyi keşfetmek için olağanüstü bir yolculuğa çıkarlar. Miguel, burada ailesinin mazisiyle ilgili gizli kalmış şeyleri öğrenecek, bir yandan da müzikteki yeteneğini ispatlamaya çalışacaktır.

L’insulte (Hakaret) – 19 Ocak 2018

Oscar ödüllerinde ‘Yabancı Dilde En İyi Film’ dalında yarışacak 9 film arasına girmeyi başaran Lübnan yapımı filmin yönetmeni Ziad Doueiri. Önemli festivallerde de ödüllere layık görülen filmin konusu ise kısaca şöyle: Beyrutlu Hıristiyan oto tamircisi Toni (Adel Karam), hamile eşi Şirin'le (Rita Hayek) birlikte sıradan bir hayat sürmektedir. Evlerinin bulunduğu sokaktaki altyapı çalışmalarını yapan şirketin ustabaşı, Beyrut'ta mülteci kampında yaşamını sürdüren Filistinli Yaser'dir. (Kamel El Basha). Yaser'in Toni'nin evinde yapmak istediği iyi niyetli tadilat işlerine Toni izin vermeyince aralarında bir gerginlik başlar ve günün birinde Toni'nin ettiği hakaret sonrası Yaser, Toni'ye saldırarak iki kaburgasını kırar. İş mahkemeye taşınırken kısa süre sonra olaya siyasetçiler de dahil olur ve iki adam arasındaki husumet, adeta bütün ülkenin meselesi haline gelir.

Nelyubov (Sevgisiz) – 26 Ocak 2018

Fransa, Rusya ve Belçika ortak yapımı etkileyici ve çarpıcı bir dram türündeki filmin yönetmeni Andrey Zvyagintsev. Rusya’da geçen filmde, hiçbir şekilde anlaşamayan, oldukça kavgalı bir boşanma süreci yaşamakta olan Jenya (Maryana Spivak) ve Boris (Aleksey Rozin) çifti için artık yolun sonu görünmüştür. Tek çocukları, 12 yaşındaki Alyoşa (Matvey Novikov) da bu sevgi ve ilgiden mahrum olduğu ortamdan fazlasıyla etkilenmektedir. Bütün bunlara dayanamayan çocuk, bir gün evden çıkıp gider. Anne ve babasının, Alyoşa'nın kaybolduğunu farketmeleri bile iki gün sürer ve sonrasında mecburen el birliğiyle çocuğu aramaya koyulurlar.