Gary Oldman, Darkest Hour’da rol gereği içtiği sigaralardan hastanelik olmuş

01.01.2018 11:59

Yönetmenliğini Joe Wright’ın üstlendiği Darkest Hour (En Karanlık Saat) filminde İngiltere eski başbakanı Winston Churchill’e hayat veren usta aktör Gary Oldman, çekimlerde yaşadığı zorluklardan bahsetti. 

Katıldığı televizyon programında, sigara tiryakisi olduğu bilinen Churchill’i canlandırırken kendi sağlığını da bozduğunu belirten 59 yaşındaki oyuncu, “Eski başbakan gibi günde 12 tane sigara içiyordum, toplam maliyeti 40 bin 500 doları geçmişti. Artık içmiyorum çünkü nikotin zehirlenmesi yaşadım. Üç ay boyunca mide hastalığı çektim” dedi. 

Çekimlere Noel molası verildiğini hatırlatan Oldman, “Herkes alışverişe gitti, ailelerinin yanında oldular, ağaçlarını süslediler. Ben ise hastanede kolonoskopiye gittim. Bu da benim Noel hediyemdi” diye konuştu. 

Başarılı oyuncu, Churchill’e benzemek için her sabah 4 saat boyunca kendisine makyaj yapıldığını, çekimler bitince de bu makyajın silinmesinin 2 saat sürdüğünü, fiziksel değişimin getirdiği zorluklara ve sağlığının bozulmasına rağmen filmde oynamaktan çok keyif aldığını vurguladı. 

İkinci Dünya Savaşı yıllarında Winston Churchill’in yaşadıklarını anlatan film, 2 Şubat 2018’de gösterime girecek.