Ridley Scott: Walt Disney ‘Alien’ serisini sürdürmeli

01.01.2018 17:31
Ridley Scott: Walt Disney ‘Alien’ serisini sürdürmeli

Prometheus (2012) ve Alien: Covenant (2017) filmleriyle Alien evrenine görkemli bir dönüş yapan usta yönetmen Ridley Scott, Walt Disney – Fox birleşmesiyle geleceği belirsizleşen popüler seriye ilişkin açıklama yaptı. 

Kanada basınına konuşan 79 yaşındaki İngiliz yönetmen, “Alien’ın haklarına sahip olan Disney, bu filmlere devam etmezse aptallık eder. Ben de yeni filmler çekmek isterim. David (Michael Fassbender), harika bir kötü karakter, Covenant’ta çıkardığı işi çok sevdim, ama dostum biliyorsun, bu lanet olasıca zor bir iş” dedi. 

Yaratık Xenomorph’u arka plana itip Prometheus’u çektiklerini hatırlatan Scott, “Alien kültürünün Star Trek ve Star Wars’taki gibi hayran kitlesine ulaşmaması için bir sebep yok. Sonraki adıma karar vermeliyiz, yapay zekayı da ekleyerek yeni bir şey mi kurmalıyız, yaratığın evriminin ne yönde ilerleyeceğini mi düşünmeliyiz? Bence yaratığın evrimi üzerinde çalışmalıyız, çünkü o şu ana kadar tasarlanmış en iyi canavar” diye konuştu.

Geçtiğimiz günlerde basına yansıyan haberlerde, 97 milyon dolar bütçeli Covenant’ın küresel çapta sadece 240 milyon dolar gişe hasılatı getirmesi sebebiyle devam filminin iptal edildiği belirtilmişti. Walt Disney’in 1979 yapımı Alien ile başlayan maceraya yeni bir soluk getirebileceği kaydediliyor.