‘Akira’ beyaz perdeye geliyor!

01.01.2018 22:19
‘Akira’ beyaz perdeye geliyor!

Warner Bros Pictures, Katsuhiro Otomo'nun dünya çapında ünlü Japon manga serisi Akira’nın gerçek oyuncularla sinemaya uyarlanması çalışmalarına başladı. 

Atılan ilk ciddi adım, The Predator, RoboCop, Cabin In The Woods, Super 8 ve Cloverfield gibi dikkat çeken filmlerde yapım tasarımcılığını üstlenen Martin Whist’in projeye dahil edilmesi oldu. Çekimler büyük ihtimalle Kanada’nın Vancouver, Toronto ya da Montreal kentlerinde gerçekleşecek.

Filmin henüz boş olan yönetmenlik koltuğu için en büyük aday, son olarak Thor: Ragnarok’a imza atan Taika Waititi. Yeni Zelandalı yönetmen, geçtiğimiz Ekim ayında çizgi roman serisi Akira’nın gerçek oyuncularla beyazperdeye taşınması gerektiğini ve yönetmenlik için görüşme halinde olduğunu kaydetmişti. Stüdyo, henüz bu konuda resmi duyuruyu yapmış değil. 

Senaryoyu da Daredevil ve The Defenders’tan hatırlayacağımız Marco Ramirez’in kaleme aldığı belirtiliyor. Proje aşamasındaki filmin, 1988 yapımı ünlü anime Akira’nın yeniden çekimi olup olmayacağı da henüz kesinleşmedi. Filmin oyuncu kadrosu ve vizyon tarihi gibi bilgileri de önümüzdeki aylarda netleşecek.