Hollywood’daki 300 kadından cinsel tacize karşı kampanya

02.01.2018 10:41
Hollywood’daki 300 kadından cinsel tacize karşı kampanya

ABD'de sinema sektöründe yer alan 300'den fazla kadın oyuncu, yazar ve yönetmen, cinsel tacize uğrayan tüm kadınlara yönelik ‘Time’s Up’ (Süre Doldu) adlı yeni bir kampanya başlattı. 

Time’s Up'ın internet sitesinde, "İş yerinde cinsel istismar, taciz ve eşitsizlik konusunda süre doldu. Şimdi bununla ilgili bir şey yapma vakti” denildi. Proje kapsamında öncelikli olarak yardımlar toplanacağı, tarım sektöründe, fabrikalarda çalışan, bakıcılık ya da garsonluk yapan ve kendini savunmak için yeterli maddi kaynağı bulunmayan kadın kurbanlara destek verileceği belirtiliyor.

Time’s Up inisiyatifi, "Cinsiyete dayalı ücret adaletsizliğinin ortadan kaldırılması ve kadınlara kamuyla ilgili tüm kurumlarda daha fazla yer ayrılması" çağrısı da yapıyor.

Natalie Portman, Reese Witherspoon, Cate Blanchett, Eva Longoria ve Emma Stone gibi isimlerin de desteklediği kampanyada şimdiden 13 milyon doların üzerinde yardım toplandı. Hedef ise 15 milyon dolar toplamak.

Hollywood’da patlak veren cinsel taciz skandalları, Ekim ayında ünlü yapımcı Harvey Weinstein ile başlamış, suçlamalar birçok aktör, yapımcı ve yönetmene doğru çığ gibi büyümüştü. Amerikan TIME dergisi de cinsel taciz ve tecavüzlere karşı ayaklanan kadınları 'Yılın Kişisi' seçmişti.