Denis Villeneuve, James Bond filmi yönetmenliğini reddetmiş

02.01.2018 20:32
Denis Villeneuve, James Bond filmi yönetmenliğini reddetmiş

Gişede umduğunu bulamasa da Blade Runner 2049’un altından başarıyla kalkan Kanadalı yönetmen Denis Villeneuve, 25. James Bond filmi için gelen teklifi geri çevirdiğini söyledi. 

Arrival, Sicario ve Prisoners filmleriyle Hollywood’da yükselişe geçen 50 yaşındaki yönetmen, bir sonraki projesinde Amerikalı yazar Frank Herbert’in destansı bilimkurgu eseri Dune’u beyaz perdeye uyarlamak istediğini belirtti. 

Katıldığı yeni bir röportajda konuyla ilgili soruya cevap veren Villeneuve, “Barbara Broccoli’ye (James Bond filmleri yapımcısı) söyledim, Daniel Craig’le gerçekten çalışmak isterdim. Ama şu an farklı bir proje ile meşgulüm. İleride yeniden fırsat olursa severek yapmak isterim. Bence Craig fantastik bir oyuncu ancak birkaç ay önce Dune işine girdim ve ben bir projeye başladığımda geri adım atacak birisi değilim. Ancak bu filmden sonra bir James Bond teklifiyle ilgilenebilirim” dedi. 

Yapımcıların birlikte çalışmak için can attığı en iyi üç yönetmen arasında gösterilen Villeneuve, kariyerinin başından beri bir Dune filmi çekmek istediğini ve bunun bir rüyası olduğunu her fırsatta dile getiriyordu. Herbert’in 1965’te yazdığı kült roman, daha önce farklı yönetmenler tarafından sinemaya ve televizyona da uyarlanmıştı.

Henüz resmi adını almayan ve yönetmenlik koltuğu da şimdilik boş olan 25. James Bond filmi ise 8 Kasım 2019’da gösterime girecek.