Vizyondaki filmlerde bu hafta (5 Ocak 2018)

04.01.2018 20:54

5 Ocak 2018 haftasında biri yerli dört yeni film izleyicilerle buluşuyor. 

Arif V 216

Senaryosunu ve yapımcılığını Cem Yılmaz’ın üstlendiği komedi – macera filminin yönetmenlik koltuğunda Kıvanç Baruönü bulunuyor. Oyuncular arasında Cem Yılmaz’ın yanı sıra Ozan Güven, Seda Bakan, Zafer Algöz, Özkan Uğur, Özge Özberk, Kerem Alışık ve Farah Zeynep Abdullah yer alıyor. Filmde 2004 yapımı G.O.R.A.’nın ardından esnaf Arif (Cem Yılmaz) ve yakın arkadaşı Robot 216'nın yeni maceraları anlatılacak. Robot 216, insan olmanın hayalini kurmaktadır. Uzaydan dünyaya çok sevdiği arkadaşı Arif’in yanına gelir ve insan gibi yaşamaya başlar. Sıradan insanlar gibi bir yaşam sürmeye çalışsa da farklılığı kimsenin dikkatinden kaçmayacaktır. 

The Vault (Ölüm Odası)

Yönetmenlik koltuğunda Dan Bush’un oturduğu gerilim – korku türündeki filmin oyuncu kadrosunda Francesca Eastwood, Taryn Manning, Scott Haze, Q'orianka Kilcher ve James Franco yer alıyor. Konusuna gelecek olursak, iki kız kardeş Leah (Francesca Eastwood) ve Vee (Taryn Manning), tanınmış bir mafya liderine ait depoyu yakan kardeşleri Michael’ı (Scott Haze) kurtarmak için bu mafya tarafından bir banka soymaya zorlanır. Soyguna başlayan kız kardeşlerin topladıkları para Michael’ı kurtarmaya yetmez. Bunun üzerine bankanın Müdür Yardımcısı Ed Maas (James Franco), paranın bir kısmını alması karşılığında Leah ve Vee’yi alt katta bulunan kasaya götürür. Ancak umduklarından çok daha farklı bir şeyle karşılaşacaklardır. Zira kasada duran şey para değil dehşetin kendisidir. 

England Is Mine (İngiltere Benim)

Senaryosunu ve yönetmenliğini Mark Gill’in üstlendiği İngiltere yapımı biyografik dram filminde Jack Lowden, Jessica Brown-Findlay, Jodie Comer, Simone Kirby ve Laurie Kynaston rol alıyor. Filmde dünyaca ünlü İngiliz müzisyen Morrissey'in The Smiths grubunun kuruluşuna giden ilk yıllarında yaşadıkları konu ediliyor. 1970'lerde Manchester'da kendi kendine müzik çalışmaları yapan ama sesini duyurma konusunda yeterince hırslı davranmayan Steven Patrick Morrissey (Jack Lowden) adlı genç, etrafındakilerin yönlendirmeleriyle bazı gruplarda sahneye çıkmayı başarır. Ancak çok uzun sürecek bir müzik kariyerinin en başında olduğunun o sıralarda farkında değildir. 

Bobby the Hedgehog (Bobi: Dikenlerin Gücü Adına!)

Bu hafta vizyona giren Çin yapımı animasyon filmin yönetmeni Jianming Huang. Uçmaya çok hevesli bir kirpi olan, gururlu ve kibirli Bobi, asi ve sıradışı biri olarak tanındığı kabilesinde yine bir gün uçma hevesiyle yaptığı kaza sonrasında hafızasını kaybeder. Şair ruhlu güvercin arkadaşıyla birlikte unuttuklarını yeniden hatırlamaya çalışan Bobi, hem arkadaşlığın ne olduğunu yeniden öğrenecek hem de bütün hayvanları tehdit eden güçlere karşı savaşacaktır.