George R.R. Martin'in ‘Nightflyers’ projesi hayata geçiyor!

04.01.2018 21:48
George R.R. Martin'in ‘Nightflyers’ projesi hayata geçiyor!

Game of Thrones serisinin yazarı George R.R. Martin'in kaleme aldığı uzay macerası Nightflyers’ın diziye uyarlanıp Syfy ve Netflix platformlarında yayınlanması resmiyet kazandı. 

Usta yazar Martin’in Game of Thrones’tan çok önce, 1980 yılında yazdığı korku-bilimkurgu türündeki Nightflyers, 1983 Seiun Ödülleri‘nde yabancı dilde yazılmış en iyi kısa hikaye ödülüne layık görülmüş, 1987 yılında da Robert Collector imzalı Nightflyers filmiyle beyaz perdeye taşınmıştı. 

Syfy’dan yapılan açıklamaya göre, hikayenin televizyon uyarlamasının senaryosunu Jeff Buhler yazıyor. Başyapımcılığını Daniel Ceron’ın üstlendiği dizinin pilot bölümünün yönetmenlik koltuğuna da Mike Cahill oturacak. 

Dizide son derece gelişmiş bir yapay zeka ve kimseye kendisini göstermeyen bir kaptan tarafından yönetilen bir gemiye binerek dünyanın yok oluşundan kurtulan ve dünya dışı yaşam arayan 9 kişilik keşif grubunun başından geçenler konu edilecek. 

Oyuncu kadrosunda Gretchen Mol (Dr. Agatha Matheson), Eoin Macken (Karl D’Branin), David Ajala (Roy Eris), Sam Strike (Thale), Maya Eshet (Lommie), Angus Sampson (Rowan), Jodie Turner-Smith (Melantha) ve Brían F. O’Byrne (Auggie) yer alıyor. 

Nightflyers’ın 10 bölüm olması beklenen ilk sezonunun henüz bir yayın tarihi bulunmuyor.