Fatih Akın’ın ‘Paramparça’ filmine Altın Küre ödülü

08.01.2018 10:03
Fatih Akın’ın ‘Paramparça’ filmine Altın Küre ödülü

Ünlü yönetmen Fatih Akın'ın Aus dem Nichts (In The Fade / Paramparça) adlı son filmi, 'Yabancı Dilde En İyi Film' dalında Altın Küre Ödülü’ne layık görüldü. 

2017’nin Mayıs ayında Cannes'ta Altın Palmiye için yarışan, o dönem başroldeki Diane Kruger'ın ‘En İyi Kadın Oyuncu’ ödülünü kazandığı yapım, Ağustos’ta da Almanya'nın Oscar adayı olarak açıklanmıştı. 

Film, Oscar’ın habercisi olarak nitelendirilen 75. Altın Küre’den de ödülle döndü. Hollywood’da patlak veren cinsel taciz skandallarına karşı yapılan siyah kıyafet protestosuna Fatih Akın ve Diane Kruger da katıldı. Akın, sahneye Kruger ile birlikte çıkarak ödülü aldı. 

Paramparça, Neonaziler tarafından düzenlenen bir terör saldırısını ve bu saldırıda Kürt eşini ve oğlunu kaybeden Alman bir kadının hikayesini anlatıyor. Film, Almanya'da 8'i Türk 10 kişinin ölümünden sorumlu tutulan aşırı sağcı Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör hücresi ekseninde son yıllara damgasını vuran bir skandaldan izler taşıyor.

Filmin konusu 

Hamburg'da yaşanan bir patlama, Katja'nın (Diane Kruger) hayatını paramparça etmiştir. Hapisteyken evlendiği, eskiden uyuşturucu tacirliği yapmış ancak hapisten sonra illegal işleri bırakmış eşi Nuri'yi (Numan Acar) ve oğlu Rocco'yu kaybetmesinin ardından uzun süre kendini toparlayamayan kadın, yas döneminden sonra intikam arayışına başlar.