Fransız kadın oyunculardan erkekleri savunan ortak mektup

10.01.2018 14:03
Fransız kadın oyunculardan erkekleri savunan ortak mektup

Ünlü Fransız oyuncu Catherine Deneuve, “Hollywood’da patlak veren cinsel taciz skandallarıyla gelen suçlamaların aşırılığa varmaya başladığını, erkeklerin kadınlara asılmakta serbest olması gerektiğini” iddia etti. 

Deneuve ile birlikte aralarında çok sayıda oyuncunun da bulunduğu 100 tanınmış Fransız kadın tarafından imzalanan ortak mektup Le Monde gazetesinde yayınlandı. Mektupta şu ifadelere yer verildi: 

“Tecavüz bir suçtur ancak birini ısrarla ya da sakarlıkla baştan çıkarmaya çalışmak suç değildir. Güçlerini istismar eden bazı erkeklerin bu hareketine karşı kamuoyu önünde konuşmak meşru ve gerekli olsa da şikayetler kontrolden çıkıyor. Özetle erkekler cezalandırılıyor, yaptığı sadece birinin dizine dokunmak ya da bir öpücük almak olsa da işlerinden oluyorlar.”

“Bu cadı avı, cinsel özgürlüğü tehlikeye atabilir. Başlatılan sosyal medya kampanyaları tasfiye dalgası oluşturuyor. Birçok erkek işinden olma tehlikesiyle karşı karşıya. Yeni bir aşırılık yayılıyor. Bu durum, kadınların güçsüz ve kurban olduğu yönünde bir algı yaratıyor. Kadınlar olarak, güç istismarını kınamanın ötesine geçerek erkek ve cinsellik nefretine ulaşan bu tür bir feminizmin içinde kendimizi görmüyoruz."

Kariyerinde Oscar adaylığı da olan 74 yaşındaki Deneuve, erkeklere karşı sosyal medyada yürütülen kampanyalara karşı da açıkça tepki göstermişti. Ünlü yapımcı Harvey Weinstein ile Ekim ayında başlayan cinsel taciz ve saldırı suçlamaları son olarak Altın Küre Ödülleri'ndeki siyah protesto ile gündeme gelmişti.