'Vecihi Hürkuş' filmi Mayıs'ta geliyor

11.01.2018 13:02
'Vecihi Hürkuş' filmi Mayıs'ta geliyor

Türk havacılık tarihinin öncü isimlerinden Vecihi Hürkuş'un hayatını konu alan biyografik Hürkuş: Göklerdeki Kahraman filmi, 25 Mayıs'ta sinemaseverlerle buluşacak. 

Türkiye'nin ilk uçak tasarımcısı ve ilk yerli uçağın üreticisi Vecihi Hürkuş'u (1896 – 1969) Hilmi Cem İntepe’nin canlandırdığı filmin yönetmeni ise Kudret Sabancı. Başrol oyuncuları arasında Gizem Karaca da yer alıyor. 

Filme ilişkin açıklama yapan yönetmen Sabancı, “Onun hayatı maceralarla dolu. Kurmaca değil, gerçek bir karakter Vecihi. Bu filmde onun hayatı ön plana çıkıyor. Bunu en iyi şekilde beyaz perdeye yansıttığımıza inanıyorum. Geniş bir kadro, güzel bir hikaye ve güzel bir prodüksiyonla çalıştık. Çıkan sonuç da gayet tatmin edici oldu" dedi. 

Başroldeki Hilmi Cem İntepe ise, “Filmde çok büyük bir emek var. Sonuçta gerçek bir kahraman Vecihi Hürkuş. Onun ruhunu yaşamak, onunla aynı şeyleri hissetmek değişik bir duyguydu benim için. Bazı sahnelerde zorlandım. Ben de ilk kez izledim görüntüleri ve çok heyecanlandım” ifadelerini kullandı. 

Ertem Eğilmez'in 1977 yapımı Gülen Gözler filmindeki ‘Vecihi’ karakteri de bu tarihi kişilikten esinlenmiş, Şener Şen'in usta oyunculuğu ile zihinlere kazınmıştı.