Vizyondaki filmlerde bu hafta (12 Ocak 2018)

12.01.2018 00:53

12 Ocak 2018 haftasında 2’si yerli 7 yeni film izleyicilerle buluştu.

The Post

1971'de ABD'de büyük ses getiren 'Pentagon Belgeleri' skandalının konu edildiği biyografi ve dram türlerindeki filmin yönetmenlik koltuğunda Steven Spielberg oturuyor. Oyuncu kadrosunda Tom Hanks, Meryl Streep, Sarah Paulson, Bob Odenkirk ve Tracy Letts öne çıkıyor. The Washington Post'un araştırmacı gazetecileri, ABD'nin Vietnam'da 25 yıldan uzun süredir yaptığı müdahaleleri gösteren çok gizli belgeleri ele geçirmişlerdir. Bu belgeler devlet sırrı niteliğindedir ve yayınlayıp yayınlamama kararı, gazetenin genel müdürü Katherine Graham (Meryl Streep) ve genel yayın yönetmeni Ben Bradlee'ye (Tom Hanks) kalmıştır. Belgeleri yayınlayan gazete, müthiş bir sansasyon yaratır, ancak Graham ve Bradlee, Amerikan devletini karşılarına almıştır ve artık hapse dahi girmeleri söz konusudur.

The Mountain Between Us (Aramızdaki Sözler)

Yönetmenlik koltuğuna Hany Abu-Assad’ın oturduğu dram, gerilim ve macera türlerindeki filmde Kate Winslet ve Idris Elba başrolleri paylaşıyor. Gazeteci Alex Martin (Kate Winslet) ve cerrah Ben Bass (Idris Elba), Idaho'daki kar fırtınası nedeniyle diğer birçok kişiyle birlikte havaalanında mahsur kalmıştır. Ben'in ertesi güne acil bir ameliyatı, Alex'in ise düğünü vardır, bu nedenle birlikte özel bir uçak kiralayarak yola çıkarlar. Ancak uçak kaza yapar. Ben ve Alex hafif yaralı olarak kurtulmuştur ancak ıssız karlı bir dağın tepesinde, en yakın yerleşim biriminden kilometrelerce uzaktadırlar. Birbirini hiç tanımayan bu iki insanın, zorlu doğa koşullarında uzun bir yolculuk yapmak ve hayatta kalabilmek için birbirlerine güvenmekten başka şansları yoktur. Film, 2011'de Charles Martin'in yazdığı aynı adlı kitaptan uyarlandı.

The Commuter (Yolcu)

Aksiyon filmlerinin büyük ustası Liam Neeson’ın başrolde yer aldığı filmde Vera Farmiga, Patrick Wilson, Sam Neill ve Clara Lago da rol alıyor. Yönetmenliği ise Jaume Collet-Serra üstlendi. Evinden işine gidip işten eve dönmek için her gün düzenli olarak banliyö trenini kullanan sigortacı Michael McCauley (Liam Neeson), bir gün sıradan bir yolculuk esnasında Joanna adında daha önce trende görmediği bir kadınla tanışır. Joanna (Vera Farmiga), trende bulunan ama oraya ait olmayan birini bulmasını ister, McCauley karşılığında tuvaletteki 75 bin doların sahibi olacaktır. Son durağa kadar birçok sırrı çözmek zorunda kalan sigortacı, artık trendeki herkesin hayatından sorumludur.

DAHA

Hakan Günday’ın 2013 yılında çıkan ve büyük beğeni toplayan aynı adlı kitabından uyarlanan film, farklı ülkelerin önemli film festivallerinde izleyicilerin karşısına çıkarak birçok ödüle layık görüldü. Onur Saylak’ın yönetmenlik koltuğuna oturduğu filmde, yaşadığı küçük sahil kasabasından ayrılarak büyük şehirde liseyi okumayı hayal eden 14 yaşındaki Gaza’nın, babasının onu insan kaçakçılığı şebekesinin bir parçası haline getirmesi sonucu suçla tanışması ve gelişen olaylar anlatılıyor. DAHA’da Ahmet Mümtaz Taylan, Hayat Van Eck, Tuba Büyüküstün, Uğur Aslan, Turgut Tunçalp, Tankut Yıldız, Kaan Uluca, Lara Aysal, Onur Akgülgil ve Pervin Bağdat rol alıyor. 

La Cordillera (Zirve)

Arjantin, İspanya ve Fransa ortak yapımı olan, dram, gerilim ve gizem türlerindeki filmin yönetmeni Santiago Mitre. Oyuncu kadrosunda Ricardo Darín, Dolores Fonzi, Érica Rivas, Elena Anaya ve Daniel Giménez Cacho öne çıkıyor. Ülkesinden dışarı çok çıkmayan, adeta etrafında bir sis perdesi yaratmış olan Arjantin devlet başkanı Hernán Blanco (Ricardo Darín), ilk kez önemli bir toplantı sebebiyle Latin Amerika liderleri zirvesi için dünya kamuoyunun karşısına çıkar. Ancak burada, kızı Marina’nın da bir parçası olduğu başka bir gizemli olay ortaya çıkmak üzeredir. Damadı, Blanco’ya şantaj yapmak ister. Ülkesi için önemli kararlar alması gereken bu kritik dönemde karanlık aile sırlarıyla da uğraşmak zorunda kalan Blanco’yu zor kararlar beklemektedir. 

Insidious: The Last Key (Ruhlar Bölgesi: Son Anahtar)

Yönetmenliğini Adam Robitel yaptığı dram, gizem ve korku türlerindeki Ruhlar Bölgesi serisinin dördüncü filmi Son Anahtar, bu hafta sinema salonlarındaki yerini aldı. Filmin oyuncu kadrosunda Lin Shaye, Leigh Whannell, Spencer Locke, Caitlin Gerard ve Angus Sampson bulunuyor. Filmde serinin ünlü ruhbilimcisi Elise Rainier’in (Lin Shaye) çocukluğunun geçtiği evde yaşananlar konu ediliyor. Rainier, bu kez kendi çocukluğunda yaşanan açıklanamaz ve korkunç olayları çözmeye çalışacaktır. Rainier, en korkunç ve kişisel ruh avıyla yüzleşerek evine döner ve yıllar önce yaşanan kabuslar yeniden canlanır. 

Deliha 2

Yönetmenliğini, senaryosunu ve başrolünü Gupse Özay’ın üstlendiği komedi filminde, Zeliha (Gupse Özay) hayatının aşkını aradığı ilk maceradan sonra bu kez kariyeriyle ilgili adımlar atmaya karar verir. Zeliha hâlâ deli, çok samimidir ve başına sürekli yeni dertler açar. Aşçılık hayaliyle lüks bir restoranda çalışmaya başlayan Zeliha, burada da ortalığı birbirine katar. Zeliha sonunda hayalini kurduğu şeylere ulaşabilecek midir, yoksa gerçek dünya hayallerini ve kalbini mi kıracaktır? Gupse Özay’a Eda Ece, Aksel Bonfil, Derya Alabora ve Esin Eden de eşlik ediyor.