Oyuncu Turan Özdemir yarın son yolculuğuna uğurlanacak

16.01.2018 11:01
Oyuncu Turan Özdemir yarın son yolculuğuna uğurlanacak

Dondurmam Gaymak filmiyle ünlenen ödüllü oyuncu Turan Özdemir, dün Beykoz’daki evinde ölü bulundu. 

65 yaşındaki oyuncunun kalp krizi geçirdiği, yarın  İzmir-Yatağan'da ikindi namazına müteakip yapılacak cenaze töreninin ardından memleketi Muğla'da toprağa verileceği açıklandı. 

Beykoz’da yaşayan Turan Özdemir’e ailesi telefonla ulaşamamış, bunun üzerine bir yakını eve gidip kapıyı açınca ünlü oyuncunun cansız bedeniyle karşılaşmıştı. Özdemir’in vücudunda darp, kesici ya da delici alet izine rastlanmadı. 

2016 yılında anjiyo olan Özdemir’in kalp krizi nedeniyle hayatını kaybettiği değerlendiriliyor. Kesin ölüm nedeni Adli Tıp Kurumu’nun vereceği raporla netlik kazanacak. 

TURAN ÖZDEMİR KİMDİR?

Özdemir, Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü’nden mezun olduktan sonra İzmir Devlet Tiyatrosu’nda görev aldı. Bir süre İzmir Devlet Tiyatrosu'nda görev yaptıktan sonra, ardından İstanbul’a yerleşti. 2001 yılından itibaren kamera karşısına geçerek birçok sinema filminde boy gösterdi.

Turan Özdemir, 2006’da oyuncu kadrosu Muğlalı vatandaşlardan oluşan ve çekimleri de yine Muğla’da gerçekleştirilen Dondurmam Gaymak adlı sinema filminin başrol oyuncusu oldu ve bu filmle ünlendi. Pis Yedili dizisinde öğretmen Hasan Paşa karakterini canlandırdı.