Vizyondaki filmlerde bu hafta (19 Ocak 2018)

18.01.2018 20:42

19 Ocak 2018 haftasında 3’ü yerli 6 yeni film izleyicilerle buluşuyor. 

L’insulte (Hakaret)

Oscar ödüllerinde ‘Yabancı Dilde En İyi Film’ dalında yarışacak 9 film arasına girmeyi başaran Lübnan yapımı filmin yönetmeni Ziad Doueiri. Önemli festivallerde de ödüllere layık görülen filmin konusu ise kısaca şöyle: Beyrutlu Hıristiyan oto tamircisi Toni (Adel Karam), hamile eşi Şirin'le (Rita Hayek) birlikte sıradan bir hayat sürmektedir. Evlerinin bulunduğu sokaktaki altyapı çalışmalarını yapan şirketin ustabaşı, Beyrut'ta mülteci kampında yaşamını sürdüren Filistinli Yaser'dir. (Kamel El Basha). Yaser'in Toni'nin evinde yapmak istediği iyi niyetli tadilat işlerine Toni izin vermeyince aralarında bir gerginlik başlar. Günün birinde Toni'nin ettiği hakaret sonrası Yaser, Toni'ye saldırarak iki kaburgasını kırar. İş mahkemeye taşınırken kısa süre sonra olaya siyasetçiler de dahil olur ve iki adam arasındaki husumet, adeta bütün ülkenin meselesi haline gelir.

Coco

Çocuklara olduğu kadar yetişkinlere de hitap eden başarılı animasyon filmin yönetmenliğini Lee Unkrich ve Adrian Molina ikilisi üstleniyor. Konusuna gelecek olursak, 12 yaşındaki Miguel, hayranı olduğu müzisyen Ernesto de la Cruz gibi olabilmenin hayalleriyle yaşamaktadır. Ancak ailesinin müzikle ilgilenmesine yönelik anlaşılmaz bir yasağı vardır. Her gün Cruz’un şarkılarını dinleyen Miguel günün birinde ünlü müzisyenin gitarını bulur. Ancak gitarı çalması onu bir anda Ölüler Diyarı'na götürüverir. Çıkış yolunu arayan Miguel, düzenbaz Hector'la karşılaşır ve birlikte Miguel'in aile tarihinin ardındaki gerçek bir hikayeyi keşfetmek için olağanüstü bir yolculuğa çıkarlar. Miguel, burada ailesinin mazisiyle ilgili gizli kalmış şeyleri öğrenecek, bir yandan da müzikteki yeteneğini ispatlamaya çalışacaktır.

Rüzgar

Yönetmenlik koltuğuna F. Serkan Acar’ın oturduğu romantik komedi türündeki film, bu hafta salonlarda yerini alan yerli yapımlardan biri. Oyuncu kadrosunda Belçim Bilgin Erdoğan, Halil Sezai Paracıkoğlu, Ataberk Mutlu, Nebil Sayın ve Cezmi Baskın yer alıyor. Rüzgar (Ata Berk Mutlu) buldukları çocukları hırsızlığa zorlayan bir çeteyle büyümüş, kapkaçta ustalaşmış, 'tazı' lakaplı bir çocuktur. Ece (Belçim Bilgin) ve Alper'le (Halil Sezai Paracıkoğlu) yolu kesişen Rüzgar için hayat çok daha güzel bir gelecek vaat etmeye başlar. Ancak çete, Rüzgar'ın peşini kolay kolay bırakmaya niyetli değildir.

Djam (Aman Doktor)

Fransa yapımı olan ve Türkiye’de geçen dram türündeki filmin yönetmenliği ve senaryosu Tony Gatlif’a ait. Oyuncu kadrosunda Daphné Patakia, Maryne Cayon, Simon Abkarian ve Yannis Bostantzoglou isimleri öne çıkıyor. Djam (Daphné Patakia), amcasının istediği bir motor parçasını alabilmek için Yunanistan'dan Türkiye'ye gelmiştir. Burada erkek arkadaşı tarafından terkedildikten sonra parasız ve kimsesiz kalmış, bir yardım derneğinde gönüllü olarak çalışan Avril (Maryne Cayon) ile karşılaşır. Genç kızı yanına alan Djam, İstanbul'dan Midilli'ye uzanan çok keyifli ve bol müzikli bir yolculuğa başlar.

Umut Avcıları

Bu hafta gösterime giren bir diğer yerli film Umut Avcıları’nın yönetmeni İlker Çavga. Komedi türündeki filmde Furkan Tezcan, Haydar Zeytünlü, Turgut Güneş, Kenan Balık ve Belit Şentürk rol alıyor. Filmin konusu ise şöyle: Afyon'un Anıtkaya kasabasında günlük işleriyle uğraşan Cafer, Ahmet, Baki ve Doğan, geceleri ise zengin olma hayaliyle define peşinde koşmaktadır. Afyon'dan çıkmış ve Paris'te işadamı olarak çalışan Ali ise av için Afyon'a dönmüştür. Ancak Ali burada hiç beklemediği durumlarla karşılaşacaktır.

Enes Batur Hayal mi Gerçek mi?

Ünlü Youtuber-Instagrammer Enes Batur’un başrolde olduğu komedi filminin yönetmeni Kamil Çetin. Antalya’da çekilen filmin kadrosunda Ceyda Düvenci, Bekir Aksoy, Kerem Fırtına ve Uras Benlioğlu da yer alıyor. Babası polis, annesi hemşire olan Enes Batur, anne ve babasından fazla ilgi görmeden büyümüştür. 6 yaşında kendisine alınan bilgisayar hayatını değiştirir, bütün hayatını buraya adayan Enes Batur, internet ortamında şöhret kazanır. Ancak babası ve etrafındaki birçok kişi, öncelikle yaklaşan üniversite sınavlarını düşünmesini istemektedir. Enes Batur'un önünde vermesi gereken zor bir karar bulunmaktadır.