'Ölümlü Dünya' ekibi SAT komandosundan özel eğitim almış

22.01.2018 08:59

Yönetmenliğini Ali Atay’ın üstlendiği ve zengin kadrosuyla dikkat çeken komedi – aksiyon filmi Ölümlü Dünya oyuncuları, film için yoğun bir ön hazırlık dönemi geçirmiş. 

Başrollerini Ahmet Mümtaz Taylan, Alper Kul, Sarp Apak, İrem Sak, Doğu Demirkol, Feyyaz Yiğit, Meltem Kaptan, Özgür Emre Yıldırım ve Mehmet Özgür’ün paylaştığı TAFF yapımı film, aksiyon sahneleriyle çok konuşulacağa benziyor. Çatışma sahnelerine eski bir SAT komandosuyla hazırlanan oyuncular, özel olarak atış ve dövüş eğitimi almış. 

Çatışma ve takip sahnelerinde rol alan 45 kişilik dublör ekibi de silah kullanma ve dövüş eğitimine katılmış. Çekimleri özel izinli mekanlarda gerçekleştirilen ve üç gün fünye hazırlığı yapan 7 kişilik uzman patlayıcı ekibi, filmin sadece bir sahnesi için 300 fünye kullanmış. 

Çekimleri İstanbul’un farklı noktalarında yaklaşık bir buçuk ayda gerçekleştirilen film, nesillerdir Haydarpaşa Garı’nda Anadolu Tat Lokantası’nı işleten Mermer ailesinin hikayesini anlatacak. Sekiz üyeden oluşan bu ailenin, uzun zamandır gizledikleri ve her ne pahasına olursa olsun açığa çıkmaması gereken sırları konu edilecek.

Senaryosunu Ali Atay, Aziz Kedi, Feyyaz Yiğit, Volkan Sümbül ve Ali Demirel’in kaleme aldığı Ölümlü Dünya, 26 Ocak’ta vizyona girecek.